Kezdőnek: Nikon D90 vagy Nikon D7000 melyik a jobb? HELP!
Én is csak azért veszem a szűrőt.
Mi férne be a D7000 mellé és mit vennél a D90-hez?
ha D7000 akkor egy memóriakártya biztos (mert különben nem tudom használni) én egy Sandisk Extreme HD 16GB-os minimum 30MB/s-os kártyára gondoltam. Ez szerinted elég? Amúgy a MB/s mit befolyásol, hogy kisebb vagy nagyobb? Utána ha még marad pénzem akkor valami szűrőt (esetleg tudnál ajánlani ami jó?) meg egy kisebb táskát, és ez a max, de ennél már csak kevesebb... ha D90 akkor ugyan ilyen kártya, valami jobb szűrő + van ilyen sötét szűrő is (nem tudom hogy mi a neve talán B+W), egy pótakkumulátort, valamilyen táskát, egy állványt is szeretnék és ha még marad pénzem akkor azt meg elteszem és gyűjtök egy új obira vagy vakura. Ja azt nem írtam, kit-ben szeretném venni egy 18-105-ős objektívvel ( vagy tudnám venni még 18-55-ösel is de szerintem ez nem olyan jó) de te is nyugodtan ajánlhatsz dolgokat ami egy kezdőnek kellhet :)
bocsi hogy ilyen hosszúra fogtam :) és előre is köszönöm a válasz(oka)t
18-105 jó lesz a D7000-nek, tényleg jobb, mint a 18-55. (Az igazi egy 16-85 kit lenne, de az már elég húzós).
Kártyában az írási sebesség a sorozatfelvételnek és a HD videónak kell. 30 MB/s bőven jó.
Szűrőből a BW elég jó, nekem mindenen az van, de lehet, hogy a 18-105-re elég egy Hoya is. Bár sokat ezen nem spórolsz.
Kelleni fog még kártyaolvasó, táska (Kata vagy Lowepro hátizsák a legjobb, de az megint sok pénz), egy optikai törlőkendő, esetleg tartalék akkumulátor.
Fél évig használd, mielőtt azon kezdenél gondolkozni, hogy vakut, vagy új objektívet, vagy valami mást veszel.
Akkor inkább szűrő.
Én D7000-et vennék, ha lenne rá pénzem.
A 16-85 szebb képet ad, mint a 18-105 és strapabíróbb az objektív építése is. De mindent sajnos nem lehet egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!