Lehet-e baja az erősítőnek?
Figyelt kérdés
Autóban lévő erősítőről van szó. A hangszórókábelt cseréltem egy vastagabbra, miközben a csavarhúzóval összezártam a kimenet pozitív pórusát és magát az erősítőt (test). A fejegységet kikapcsoltam előtte, ezáltal az erősítőt is, azonban a tápbemeneten lévő 1 Farados koni még töltve volt. Kisebb szagot lehetett érezni utána, és azóta kikapcsolásnál egy dübbenést lehet hallani. A hangminőség hallhatóan nem változott. Lehetett mégis valami baja az erősítőnek ?2009. máj. 28. 05:14
1/2 anonim válasza:
Nagyon valószínű, hogy a hangszóró védő árankör (ami be és kikapcsoláskor védi a hangszórót az áramlökéstől) tönkrement. Elvileg ettől még az erősítő használható, de a hangszóróknak nem tesz jót ez az áramlökés, és nem is hangzik jól amikor kikapcsolod és csattan egyet a membrán.
2/2 A kérdező kommentje:
köszi a kielégítő választ :)
Esetleg javítható ? Milyen alkatrész megy tönkre ilyenkor ?
2009. máj. 28. 11:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!