Mi a véleményetek erről a fényképezőgépről?
Új fényképezőgépet szeretnék kérni. Mostanában elkezdett érdekelni a fotózás, de azt mondták ennél komolyabb gépre még nincs szükségem, mert "csak" 15 éves vagyok...
Nekem tetszik ez a kis gép, de ti mit gondoltok?
Semmi értelme egy ilyen gépre ennyi pénzt kiadni.
Ennyi pénzért már vehetsz egy Sony DSC-H50-t.
Sokkal jobb és komolyabb gép.
És a H50 is 70000 ft.
Előttem szólónak: Tükörreflexes 120e forinttól kapható.
Ha a szülei azt mondják, hogy elég egy 70 ezres akkor nem hiszem, hogy 120 ezrest vesznek majd neki.
Amúgy a sonyhoz csak sony dolgok jók.
Nem vehetsz hozzá SD memóriakártyát, mert csak olyan memóriakártya jó hozzá, amit a sony gyárt.
És nem tudom, hogy ez elemes vagy akkus. De én a helyedben csak akkusat vennék.
Miért beszélitek rá a Sony-ra?
Azt kell nézni hogy az adott gyártó mit gyárt még,a sony gyárt még tv-t,házimozit stb
Azt a gyártót kell választani ami csak egy területre van specializálódva. Pl: Nikon,Lumix,Olympus
Egyébként most megvennéd ezt a nem profi gépet 70Eft-ért,3 év múlva meg vennél komolyabbat? felesleges pénzkidobás
Senki nem beszélte rá a sonyra.
Mindenki csak elmondta a véleményét.
Van aki elmondza, hogy sonyhoz csak sony jó, van aki elmondta, hogy ő tükörreflexeset venne és van aki elmondta hogy ne vegyen sonyt.
Szerintem senki nem beszélte rá a sonyra.
Sőt!! Inkább úgy tűnik, hogy le akarják beszélni róla.
14:41-es: A Lumix nem gyártó, ilyen alapon a kérdező sem Sony, hanem Cyber-Shot fényképezőről kérdezett. A dolog egyébként nem ilyen egyszerű, hogy aki mindent gyárt, az egyik szegmensben sem erős. Főleg a japánoknál egy márkanévvel piacon van rohadt sokféle termék (pl. Yamaha: hangszerek, járművek, szórakoztató elektronika), de mindegyik minőség. Ilyen a Panasonic és a Sony is.
A Sony fényképezőkkel kapcsolatban: jók, de olcsóbban is van ezeknél semmivel sem rosszabb. Ezek a laposított, belül elhelyezett optikásak meg inkább szépek és "elegánsak", mint jók. ugyanennyiért konkrét típus: Olympus MJU 9000 vagy Panasonic (Lumix, ugye) TZ6. SOKKAL jobbak, olvass utána.
Basszus..mi az,hogy "csak" 15 éves vagy?:)
Én durván féléve fotózok(Fujifilm S1600-as volt eddig.)..annyi képet csináltam már,hogy össze tudtam állítani belőle egy nagyon kezdetleges "portfóliót".Megmutattuk egy forográfus ismerősünknek..és azt mondta,hogy szerinte van teheségem hozzá,így nyugodtan ruházzunk be egy DSLR gépre.
Megvettük a tükörreflexes gépet..imádom.Az a legjobb,hogy lehet fejleszteni obival/csatolható vakuval stb.
Ez a gép durván 5-6 évig meg fog felelni az elvárásaimnak(ha minden jól megy..).
Viszont ha megveszik a szüleid Neked ezt a kis gépet..valószínű,hogy fél év múlva "kinövöd"..aztán majd vehetnek bridge gépet..aztán az is kuka..és a végén(durván 1,5 év múlva)jöhet a DSLR gép,ami jobb esetben "egy életre szól".De,ha elmondod a szüleidnek,hogy komolyan érdekel a fotózás,és mutogatsz nekik tesztfotókat,véleményeket az adott tükörrefis gépről..látni fogják,hogy tényleg érdekel a dolog..és megveszik neked a magasabb kategóriájú gépet.Arról nem is beszélve,hogy egy csomó pénzt megspóroltok így..mert ha minden egyes kategória váltásnál új gépet kapsz az legalább +100.000 Ft.
Ezzel röviden azt akartam mondani,hogy egy fényképezőgép kiválasztása nem kortól függ,hanem attól,hogy menniyre vagy tehetséges.:)
u.i.:Én is 15 éves vagyok..;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!