Fuji FinePix S1000 fd vagy Sony H10?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hogy melyiket vegyem meg.

A Fuji most éppen kifutó darab, de ez nem jeleni azt, hogy rossz lenne. Sőt, szerintem nagyon jó kis gép.

A Sonyval az a bajom, hogy csak Sony dolgokat vehetek hozzá. Ami persze kétszerese egy másik márkának.

Szerintetek melyiket vegyem?

Teljes mértékben tanácstalan vagyok.

Mindkét gép mellett vannak jó és rossz érvek.

(Tudom, hogy volt már egy ilyen kérdés, de azóta eltelt fél év és kicsit több választ szeretnék!)

2009. máj. 22. 23:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyrészt a fuji olcsóbb ezért a kategóriáért, másrészt szerintem a H10-et nem éri meg megvenni/nem lehet kapni, akkor inkább H50. Az tényleg egy jó széria a kompakt minőségben.
2009. máj. 23. 00:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem egy Sony H7 -esem van és egy Fuji S1000. A Sony szerintem jobb. Előtte is Sony-m volt. Amikor vettem, volt akció hogy felárért 3 év plusz garanciát adnak. Vettem. Az utolsó garanciahónapban elromlott. Írtam a Sony-nak hogy mi az ábra. Azt tanácsolták, dobjam ve egy szervízbe, kérjek ajánlatot a javításra, küldjem emailben hogy mérlegelhessék a javítás gazdaságoságát, esetleg kapjak egy másikat. Az ár tetszett nekik, 3 nap múlva jött a csekk.

A tartozékokról: valóban drága ha Sony üzletben vásárolod őket. Én nem így tettem: a neten rendelgettem őket, nagyon elégedett vagyok a cuccokkal is, a géppel is. A memóriakártyát pl Frankfurtban vettem mikor akció volt a Médiamarktban. A szűrők Ebay-ról. Nálam heti 20 órát megy a gép, két váltás akkuval.

A H10-et nem ajánlanám, hajlamos zajos képek készítésére a nagy érzékenységű CCD és a Super Steady mód párosítása miatt ha kézben tartod, kisebb látószögnél főleg. Állványról mindig jó. Az előnye az hogy viszonylag kicsi, és nagy LCD val szerelték. A Fuji viszont ár/érték arányban foglal el jó helyet. Erre mondják hogy annyi pénzét megéri.

2009. máj. 25. 10:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos infót.

Szerintem egyiket sem veszem meg.

Inkább a Sony H50-et választom. :)

Árban több, de szerintem megéri.

Főleg a kihajtható LCD kijelző jön be.

2009. máj. 25. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!