Mi lehet az objektív baja?

Figyelt kérdés
Leejtettem a fényképezőmet (olympus e-500) és utána az az objektív, ami rajta volt egyszerűen nem csinál képet. Exponál, de nem kattan el. Kipróbáltam másik objektívvel és akkor minden jó volt. Mi lehet a másiknak a baja? Ránézésre semmi baja nincs.
2012. jan. 2. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem. Ha exponál, akkor elkattan, és legrosszabb esetben teljesen sötét lesz a kép.

Szóval akkor mi is van? Tudsz exponálni? (Csapódik a tükör, hallod, ahogy kattan?) Vagy csak nem lesz jó a kép?

2012. jan. 3. 12:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem csapódik a tükör, egyszerűen nem csinál képet.
2012. jan. 3. 13:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha manuál fókuszba rakod, akkor sem?
2012. jan. 3. 13:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam akkor csinál, egyedül auto fókuszban nem.
2012. jan. 3. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Bedöglött az AF motor, és nem tud élességet állítani. Mivel nem éles a kép, nem is enged exponálni.

Ha tudod manuálisan, különösebb ellenállás nélkül tekerni a fókuszgyűrűt, akkor forgasd végig 4-5-ször mindkét irányba. Ha ez nem hozza vissza, akkor valószínűleg szét kell szedni.

2012. jan. 3. 17:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, amit mondtál, sajnos így sem lett jobb. Amúgy az, hogy lehet, hogy S-AF,egyszeri felvételnél ugye nem kattan el, C-AF, folyamatos felvételnél, meg igen?
2012. jan. 3. 19:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, mert követő fókusz mellett éles pont nélkül is kiold, akár csak manuálban. Szét kéne szedni, lehet, hogy csak a szalagkábel jött le. Blendét be tudod húzni?

Ha nem vagy ilyenekben jártas, akkor Pesten Csurgó László vagy Kalocsay Károly foglalkozik javítással. Minimum 5000 lesz...

2012. jan. 3. 20:20
 8/8 A kérdező kommentje:
A legjobb lesz ha megkeresem az általad ajánlottakat, én úgysem értek hozzá. Köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 5. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!