Magyarországon milyen felbontáson adják a HD csatornákat?
Először is tisztázzuk azt hogy HD felbontásról 720p-ig beszélünk, 1080p már a fullHD kategória.
Ma magyarországon minden szolgáltató normál HD felbontásban sugározza a HD-s adásokat (1280x720p).
FullHD(1920x1080p) adásokat még külföldön is csak kísérleti jelleggel sugároznak .
FullHD jellel széles körben jelenleg Blu-ray lejátszónál és játékkonzoloknál találkozhatsz.Ha e kettő eszközöd nincs akkor például tökéletesen felesleges venned fullHD-s tv-t mert sima HD jellel rosszabb képminőséget kapsz!
Ühmm! Még mindig kevered a fogalmakat és szerintem abszolút nem érted a dolgokat.
Nem csak HD-s tv kapható hanem fullHD-s is(de sajnos főleg ez).Tehát nem mindegy melyiket vetted.
Ugyanis a digitális kínálatban mint írtam csak sima HD felbontásba megy a műsor-ez fullHD tv vel iszonyú is lehet.
SD-felbontás pedig még sima HD tv-vel is borzasztó-az a régi crt tv-k világa.
jelenleg egy 82 centis fullHD LG TV-nk van és SD adást nézünk!(upc direct müholdas (digitális->bár ez más nem is lehet)tányéros adás) és szerintem türhető főleg a 16:9-re átállás óta! (lealább már nem ducik az emberkék,illetve nincs fekete csik oldalt)
Ezért fontolgatjuk a HD-t hátha még szebb lenne a látvány!
Nem tudom mit nem értek! :D Én ugy gondolom hogy mindennel tisztában vagyok csak azzal nem voltam hogy pontosan milyen felbontáson is adják a HD-t! Ezért kérdeztem hogy 720p vagy 1080i esetleg 1080p! Ennyi... Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!