Fúróferkó kérdése:

Hogyan kell szétszerelni?

Figyelt kérdés

Egy PHILIPS 22PFL3403/10 LCD tv -t szerettem volna szétszedni de a hátsó 4+2+2+3 csavarok kivétele után megbuktam.

Nem jöttem rá hogyan kell leválasztani a hátlapot.Az alsó élén,-mivel ott nem látszik-,próbáltam 10-150mm hosszon csavarhúzóval széthúzni,feszíteni, de tovább nem akartam barbárolni.

Kérem segítsen akinek van gyakorlata ,vagy ismerete erről,hogyan kell roncsolás mentesen szétszedni!

Remélem feltehetem ugyanitt a másik kérdésem is!

A TV hátoldalán lévő csatlakozómező bal oldalán a VGA csati mellett van 2 db függőlegesen szerelt, fehér színű, 5 és 3 pólusú csatlakozó felirat nélkül.

Ide mit lehet csatlakoztatni?

Várom ségítőkész válaszotokat.

2011. dec. 26. 10:25
 1/7 anonim ***** válasza:

A csatlakozókról:

[link]

2011. dec. 26. 10:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedvességed,hogy karácsony ellenére válaszoltál.

Természetesen mielőtt a kérdést feltettem,körbenéztem én is a googlet.

Láttam ezt az oldalt is, de mint írtam az én Tv-men van még 2 db kérdéses csatlakozóból is,ami az idézett oldalakon nem szerepel.

De Isten bizony ott van.Megnézem hogy lehet ide képet csatolni,lehet teszek fel képet is.

2011. dec. 26. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem inkább vidd el egy jó TV szerelőhöz,mert ő kb. egy 1000-ért leveszi neked,minthogy eltörd,vagy megrepeszd a hátlapot.Apropó:minek akarod levenni a hátulját?Ha sikerül:A kondenzátorokhoz nehogy hozzányúlj,mert akár még egy hét után is életveszélyes,sőt halálos áramütést tud okozni!Még egy:az alkatrészekhez se érj,mert egy elektromos kisülés teljesen tönkreteszi az érzékeny alkatrészeket!

2011. dec. 27. 00:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,hogy éjfél körül is segíteni próbálsz.

Mint írtam azért kaptam a TV-t,hogy csináljak vele amit akarok,Ha van kedvem próbálkozzak vele,mert szervizbe nem kifizetődő vinni.Igaz 2009 ben gyártották.

Én örömmel fogadtam el ,hogy tanulmányozhassam a lelkivilágát.

A kondenzátorok,inverter,LCD,CMOS,célorientált IC-k,és egyéb állatságok ,amik belül találhatók,nekem hosszú évek óta jó ismerőseim.Nem bántjuk egymást.))Ipari elektronika a szakterületem.

Nekem a dobozzal van harcom,mert nem tudom hogyan kell barbárolás nélkül szétnyítni.

2011. dec. 27. 08:10
 5/7 A kérdező kommentje:

Pontosabban elolvastam a kérdésedet,minek akarom levenni a hátulját?

Mert a hibája az,hogy nem lehet a hálózati kapcsolójával bekapcsolni,de a szervízbe nem akarták, de nem is vállalták mert nem éri meg hozzányúlni.Én tápegység problémára tippelek lehet,hogy végére tudnék járni.

2011. dec. 27. 08:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor bocsánat,de nem szeretném,hogy bárki is kiüsse magát,mert én is elektronikával foglalkozom,és már megéreztem milyen jó érzés..:D Akkor jó,sok szerencsét..:)
2011. dec. 27. 19:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Semmi probléma.A jószándékú segítséget meg kell köszönni.

Ez egy általában laikus oldal és vakon nem lehet tudni a kérdező készségét, esetleg jártasságát.Én is hajlamos vagyok feltételezni ,ha már valaki itt kérdez akkor elsősorban nem ért hozzá ,és jószándékúan próbálom segíteni.

Mégegyszer köszi.

2011. dec. 27. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!