Párhuzamosan vagy sorosan kössem a magashangszórót (csipogót) a mélyközép hangszóróhoz?

Figyelt kérdés

Adott egy 2csatornás 240W-os erősítő. Van rajta egy 150W-os 4ohm os mélyláda.Jobb ill. baloldalt egy 50Wos 4ohm os mélyközép. A csipogó(80W 4ohm) sorosan (2x4ohm azaz 8ohm lenne ugyebár) vagy párhuzamosanan (4/2 azaz 2ohm)kell kötni?

Én a sorosra tippelek hogy ne füstöljön el se a hangszóró,se az erősítő.

Egy 240W-os ProSAL ról van szó(autós),szobában van.

2011. dec. 23. 15:03
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A Csipogó M.N.C. 33601 beépített hangváltós(bár ebben nem hiszek)
2011. dec. 23. 15:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy fogalmad sincs az egész hangtechnikáról. A "csipogód" ami magas sugárzó igazából, abba lehet beépített hangváltó de az csak egy kondenzátor. Ha te ezt sorba kötnéd a középpel, se közeped se mélyed nem lenne. Csakis párhuzamosan lehet rákötni (az ohmokat se érted, itt impedancia van, freki függő) Na meg ha 2 csatornás a végfok, hogy kötöttél rá egy mélyládát, meg két hangszórót?
2011. dec. 23. 18:58
 3/11 A kérdező kommentje:

[link]

Mórickaábra,jelen bekötésről. Kérdés végülis az hogy így helyes-e. a Piros drótok értelemszerűen a mélyládáé

2011. dec. 23. 19:44
 4/11 A kérdező kommentje:
Érdekes egyébként mert így bekötve minden szól úgy ahogy kell.
2011. dec. 23. 19:46
 5/11 gergoap ***** válasza:

Már bocs, de ezt hogy bírtad így bekötni??? Rosszul vagyok...

Vagy mélyládát kötsz rá, vagy a mélyközepeket, a kettő együtt nem megy! A hangminőség és az erősítő rovására megy. Ebben az esetben egy 4 csatornás erősítő kell neked. De ha nem akarod lecserélni, akkor a mélyládát hagyd az erősítőn, a többit kösd a fejegységre.

2011. dec. 23. 23:06
 6/11 A kérdező kommentje:
Istenem,olyan nehéz lenne konkrétan válaszolni,csak az okoskodás megy... -.- Már 3 éve üzemel így,és rengetegszer kivolt hajtva.Fejegység még mindig nincs,mivel számítógépre van kötve... Pláne nem lecserélni akarom csak egy t3tv3s magashangszórót akarnék rákötni hangfal csere miatt.úristen úristen hogy kötöttem vagyez vagyaz stb.ezelött meg 600éves orion 8ohm os hangfalak voltak rajta mélyládával amiknek azvolt az egyetlen hibája hogy elajándékoztam őket.De akkor nézzük másképp a dolgot:ha lekötöm a mélyládát akkor a magasakat hogy kössem rá? Hamár sehogysem jó,az állítólagos sz4r bekötéssel,meg a semmittudásommal. Nem kbsztt oltogatást kértem hanem segítséget... De látom az OKOSOKNAK ez olyan krv nehéz :S
2011. dec. 24. 05:04
 7/11 A kérdező kommentje:
ÉS az erősítőnek,a hangszóróknak,semmi bajuk a mai napig kimérve minden gyári érték...
2011. dec. 24. 05:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Meglepő, hogy működik, mert itt a mélyet hídba kötötted, a közepeket meg rendesen. De , hogy csak a kérdésre válaszoljak, párhuzamosan kösd rá a magasokat. (a közepekre)
2011. dec. 24. 09:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,elnézést az ingerültségemért,ment a zöldkéz mindenkinek!
2011. dec. 24. 14:14
 10/11 gergoap ***** válasza:

Bocs, de akkor is hülyeség, amit csináltál. Akárkinek megmutatod, mármint aki egy kicsit ért hozá, kiröhögnek.

Így semmi köze a Hi-Fi-hez, de úgysem érted...

Számítógépre van kötve? Most szobában van, vagy kocsiban? Ha szobában, akkor miért használsz autóerősítőt?

2011. dec. 24. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!