Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Beköthetem az autoba a két...

Beköthetem az autoba a két hifi hangfalat?

Figyelt kérdés
Szevasztok) Fabia 2001 Skoda symphony CDs radiora 4x20W 4 Ohm szeretnek rakotni ket darab szobai Hagnfalat Philips FW-720 2x60W 6Ohm es berakni a csomagtartoba... ezt ugy kepzeltem el h lekotom a ket gyari hatso hagszorot es annak a helyere bekotom, az egyiket bekotottem ugy h miutan lekotottem a ket hatsot, a hangfal egyik kabeljat az egyik oldalra masikat a masik oldalra kotottem be ... keresztben ... az erdekelne h ez a kereszt megoldasal azt akartam elerni h az eristo 2x20 wattrol jojjon... jol gondoltam? esetleg ha bekotom a masikat is rendesen ahogy kene kiegethetek valamit? kosziii
2011. dec. 21. 14:42
 1/1 anonim ***** válasza:

"ezt ugy kepzeltem el h lekotom a ket gyari hatso hagszorot es annak a helyere bekotom"

- Így jó.

" az egyiket bekotottem ugy h miutan lekotottem a ket hatsot, a hangfal egyik kabeljat az egyik oldalra masikat a masik oldalra kotottem be ... keresztben ..."

-Sok értelme nincs.

" az erdekelne h ez a kereszt megoldasal azt akartam elerni h az eristo 2x20 wattrol jojjon... jol gondoltam?"

-Nem, ugyanúgy fog szólni. A két oldalon egy-egy vezeték a jel. és egy-egy vezeték a test. Ha a két testet fölcseréled akkor nem lesz semmi. Ha a két jelet felcseréled akkor meg a bal fog a jobb helyett szólni és fordítva. Ezzel semmi gond. Ha a két testre kötöd akkor nem szól, ha a két jelre, akkor az ellenfázisú jelek oltani fogják egymást, így halkabb lesz, monóba pedig nem fog szólni.

" esetleg ha bekotom a masikat is rendesen ahogy kene kiegethetek valamit? kosziii"

-Ez az eset lesz a bal-jobb csere és minden szólni fog rendesen.

Ja, és nem tudod hídba kötni, ahhoz kifejezetten olyan erősítő kell ami tudja a hídba kötést.

2011. dec. 21. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!