Canon 500D vagy Nikon D5000?

Figyelt kérdés
Melyiket érdemes venni tájfotózáshoz ? Igaz, hogy a Canon 500D nem ad olyan éles képet, mint versenytársa, a Nikon D5000 ? Mi a helyzet a színekkel ?
2009. máj. 18. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét választ ugyan nem tudok neked adni, nekem 1éve van Canon 450D-m és nagyon szép éles képet ad, és nem is javasolnám neked az 500D-t mert semmivel nem lett az jobb gép mint elődje, az a videó felvétel hát nem tudom...Nekem fölösleges lenne, meg aki már ilyen komolyabb gépet vesz szerintem annak is. De most nézem a Nikon is tudja.

Én azért döntöttem amugy Canon mellett mert bevált már régebben is! :)

2009. máj. 18. 14:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ ! Nekem is bevált korábban a Canon. Kis kompakt powershot volt, de nagyon szép tiszta éles képet adott. Csak egy kicsit elbizonytalanított pár külföldi fórumba beírt megjegyzés, miszerint a Canon-hoz kell még pluszban venni egy nagyon jó lencsét, hogy igazán jó képet adjon, tehát hogy az alap 18-55 mm-es lencse nem nyújt megfelelő teljesítményt.
2009. máj. 18. 15:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem is pont egy kis powershot-om volt :)

Nekem a sima kit obim van csak hozzá (sajna :)) de én meg vagyok elégedve vele.

2009. máj. 18. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:

"Igaz, hogy a Canon 500D nem ad olyan éles képet, mint versenytársa, a Nikon D5000 ? Mi a helyzet a színekkel ?"

Már ennél a sornál kattintottam, hogy elmagyarázzam, a gépváznak nem sok köze van a képminőségnek (vagyis sok köze van, de nagyon fontos szempont, az objektív). Tény, hogy a Canon alapobija (18-55) egy "ócska műanyagdarab", de kellően lerekeszelve az is nagyon szép képeket készít (F8-F16). Én utoljára 350D-n használtam "kitobit" és sok (szerintem, és mások szerint is) szép képet készítettem vele. Tény, hogy a Nikon alapobija jobb. A váz jobb-e? Erről nem szeretnék vitát nyitni (én Canon párti vagyok). A Nikon és a Canon is nagyon jó DSLR-eket csinál. A belépőszintű gépeknél és fölötte sincs túl sok különbség. A Canonnál be lehet állítani a színteret, amiben fotóznál (AdobeRGB, sRGB). Mindkét gép képes RAW-ba fotózni, ahol inkább a raw feldolgozó software-n múlik, hogy milyen végeredményt sikerül kihoznod a nyers képből. Akármelyiket is választod, én a helyedben cserélném az objektívet. Canon esetében tájképhez nagylátószögnek ajánlom a 17-40 F4L-t, Sigma 15-30EX-t, Sigma 10-22 EX-t. Ez utóbbi kettőnek gyönyürűek a színei, majdnem olyan, mintha polárszűős obival készültek volna.

Én a helyedben megnézném, hogy miben különbözik a két váz, és mire lenne szükséged. Tájkép készítésére mind a kettő ugyanolyan jó (mondom ezt Canon felhasználóként). Nézd meg, hogy később mire használnád a gépet, milyen objektívet vennél, milyen vakut, milyen vázat. hasonlítsd össze a kiegészítők árát, a támogatottságot objektívek terén és anyagi terheiket. Mindkét gépet nyugodt szívvel ajánlom.

(Én Canon-t vennék, de elfogult vagyok)

2009. máj. 18. 17:45
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Különösen értékesnek találom azt, hogy konkrét objektívtípusokat is megadtál a Canon fényképezőgéphez. Nekem is a Canon-hoz húz amúgy a szívem...

Egyébként: Mi a különbség a tükrös és a prizmás rendszer között ? Valaki hiányolta az új Canon 500D-ből a prizmát, mondván, azzal sokkal jobb képet lehet készíteni...

2009. máj. 19. 11:08
 6/9 anonim ***** válasza:
A pentatükör sötétebb keresőkép ad, mint a pentaprizma, valamint, -ha jól tudom- kisebbet is. A pentaprizma könnyebben használható manuális fókuszhoz.
2009. aug. 22. 00:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Én most veszek Nikont. Szerintem ha tájfotózáshoz kell, akkor inkább az objektív dönti majd el, ezek olyan belépőszintű fényképezőgépek, szerintem mindkettő remek fényképek készítésére alkalmas (remélem), én a kihajtható lcd miatt döntöttem végül a nikon mellett (én is e kettő közt vaciláltam), nekem most is kihajtható lcd-s készülékem van (ez most canon) és sokszor láttam hasznát.
2009. nov. 24. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

Pár kép összehasonlításként.

2009. nov. 24. 15:46
 9/9 anonim válasza:
Canon 500D
2010. jan. 2. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!