Milyen Canon objektívet vegyek?
Amatőr vagyok még a fotózásban, de már fél éve van egy kit obis Canon Eos 1100D gépem és szeretnék beruházni egy új obira. Az a bajom az *alap* objektívvel, hogy nagyon "rövid látó". Viszonylag alacsony árkategóriában melyik az az obi, aminek a zoomja viszonylag messzi tárgyakat szépen közel tud hozni? Használnám, portrékhoz illetve tájképekhez egyaránt.
Még egy kérdés, hogy használtan érdemes venni objektívet?
Előre is köszönöm mindenkinek.
Az 1100D kit következő szokásos darabja az EF-S 55-250, ami onnan indítja a tele tartományt, ahol a kitobid véget ér. Canonból olcsón más alternatíva nem nagyon van. (Egyébként drágábban ott a 70-200 f4 L vagy a 70-300 IS USM).
Használtan érdemes venni, ha vagy annyira magabiztos, hogy tudod tesztelni az objektívet. Meg kell nézni, hogy a mechanika jó-e (nem lötyög, zörög, szorul), kell csinálni fókusztesztet, meg megvizsgálni a front és a hátsó lencsét. Én vettem használtan, semmi bajom nincs vele.
Nagyon szépen köszönöm a választ :)
Akkor valószínű használtan is fogok venni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!