Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A videokártya csak a játékokná...

93Mumus kérdése:

A videokártya csak a játékoknál számít?

Figyelt kérdés
2011. dec. 10. 10:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem...
2011. dec. 11. 01:58
 2/9 A kérdező kommentje:
hanem?
2011. dec. 11. 14:49
 3/9 anonim válasza:
hogy el magyarázzam a videó kártya a monitor működtető része . :D
2011. dec. 11. 20:42
 4/9 anonim válasza:
Ezt 5.ben tanítják xD
2011. dec. 13. 20:42
 5/9 A kérdező kommentje:
jó basszus... úgy értem h ha pl lecserélem a videókártyám egy jobbra, akkor csak annyiban segít h jobb garfikájú játékokkal tudok majd játszani( mielőtt még 20-an leírnák, tudom, h ahhoz proci is kell meg, meg RAM, de most vegyük úgy h azok megvannak), vagy más programok is igényelnek jó videókártyát?
2011. dec. 15. 13:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Más programok is...
2011. dec. 15. 14:58
 7/9 A kérdező kommentje:
...mint például?
2011. dec. 15. 15:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, emberek, miért nem lehet normális választ adni. Én megpróbálok legalább azzal a tudásommal, ami van.

Szóval igen, játékoknál számít, ezen felül ha videót nézel, ott is van szerepe, lényegében leveszi a terhet a CPU-ról, és a videokártya szóval ad némi gyorsítást. Ha nem lenne ez, akkor nagyon sokat elvenni a CPU erőforrásaiból a videó lejátszása. Ez vonatkozik flash alapú videóknál is, az Adobe Flash playernek van hardveres gyorsítása például.

Vannak játékokon kívül más 3D-s alkalmazások, pl. modellező szoftverek, ott is komoly a szerepük, megjelenítés szempontjából is, és CPU használat szempontjából is. Szerintem videó vágásnál is nyújt segítséget a VGA (nem kódolásnál!)

Ott van még a több monitoros mód is, az is megér egy említést talán.

2011. dec. 15. 18:59
 9/9 A kérdező kommentje:
kösz szépen az utlolsó hozzászólónak
2011. dec. 18. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!