A 4 Ohm-os hangváltó azt jelenti, hogy a hangfalam eredő impedanciája 4 Ohm lesz?
Figyelt kérdés
Van egy nagy problémám, amire SEHOL sem találom a megoldást. Hangfalat építek, amihez a hangváltót is én szeretném megtervezni. Vannak hozzá programaim, de a képleteket is tudom az egyes hangváltótípusok alkatrészeihez. A baj pedig az, hogy egyszerűen nem tudom, hogy mekkora lesz a hangfalam eredő ellenállása. Látok pl. olyan hangváltóterveket hogy 3 utas, és mindhárom hangszóró 4 Ohm. És a 3 "út" párhuzamosan van kötve. Ami a tekercsek és kondik nélkül 1.3333... Ohm lenne. Namost akkor ha én tervezek egy hangváltót egy programmal, vagy kalkulátorral, vagy akárhogy, akkor honnan tudom az eredőt, főleg, ha több eltérő impedanciájú hanszóróval kell számolnom?2011. dec. 8. 16:46
1/6 anonim válasza:
A hangszórónak gyárilag adott az ellenállás tehát az fix 2-4-8 ohm szokott lenni általában gyártmánytól függően.
Ha a hangváltó 4 ohmos az nem azt jelenti hogy annyi lesz hanem azt hogy 4 ohmos hangszóróhoz lehet kötni.
2/6 A kérdező kommentje:
Szuper. Köszi a választ. Akkor már csak az a kérdés, hogy ha pl. egy progival hangváltót tervezek, akkor honnan tudom, hogy a rendszernek mennyi lesz az eredő ellenállása. Ugyanis erről sehol nem ejtenek szót. Ebből azt gondolhatnánk, hogy ha 4 Ohm-os hagszórókkal számolunk, akkor 4, ha meg 8-cal, akkor 8. De vajon ez igaz így? Vagy mi van, ha különböző a hangszórók impedanciája? Mondjuk a mély 4 Ohm, a közép 8, a magas szintén 8?
2011. dec. 8. 21:15
3/6 anonim válasza:
Ha hangváltót raksz a rendszerbe akkor az egész rendszernek egyforma ellenállásúnak kell lennie, tehát minden hangszóró egyforma nem lehet olyan hogy egyik 4 a másik 8 ohm.
ebből következik hogy a rendszer eredője annyi ohm amilyen hangszórót használsz.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Azóta felfedeztem, hogy ha beépítek impedancia-kiegyenlítő áramkört, akkor így már különböző impedanciájú hangszórókat is beszerelhetek.
2011. dec. 12. 12:41
5/6 anonim válasza:
Na erre nekem lenne egy kérdésem: hogy is néz ki ez a kigyenlítő?? :)
6/6 csoll2 válasza:
Sziasztok elöre is köszi a választ aki ere válaszol nekem na szoval az lenne a kérdésem hogy lenne egy reflex márkáju hang szorom amire nincs irva hány wat meg stb de ma meg lett mérve a ohm es 13.3 ohm és szeretnék hoza venni hang váltot de nem tudom milyen is lenne jo hozá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!