Digitális vagy optikai stabilizátor a jobb? Digitális fényképezőgép vásárlás előtt állok.
oké, én elhiszem, de pl. az edigital oldalán, meg máshol is, a tulajdonságoknál némely termék így van jellemezve, hogy a képstabilizálás: digitális képstab., némelyik: otikai, sőt olyat is írnak, hogy CCD stab....
akkor az optikai kell, köszi
Van digitális stabilizátor, csak nem ér sokat. Pontosan nem tudom, hogy működik, gondolom valami dekonvolúciós eljárással.
Az optikai stabilizátor az, ami tényleg jó valamire.
Ebből két verzió van, amikor a szenzort mozgatják (ezt olvashattad CCD-ként) és amikor az objektív lencsetagjai mozognak. A szenzoros olcsóbb és objektívfüggetlen, így bármit teszel a gépre, segíteni fog rajta. Cserébe nem olyan hatásos, mint az optikai (ami drágább és minden objektívvel meg kell újra venni).
Valamit összekeversz!
Az optikai stabilizátor az objektívben van, míg a CCD eltolásos a CCD-t mozgatja, az nem optikai!
Te kevered össze, optikai stabilizálás minden, ami a fényút megváltoztatásával dolgozik. A szenzor eltolás is optikai, még ha nem is az optikában megy végbe. Vele ellentétben áll a digitális, ami utólag, a kiolvasás után, a képinformáció megfelelő helyezésével, feldolgozásával javít az eredményen.
Ajánlom figyelmedbe:
oké, köszi mindenkinek, Akkor marad az optikai!
vajon az amihez a leírásban az van írva, hogy digitális/optikai képstab. -az vajon mindkettőt tudja, vagy a menüből kiválasztható? ...bár az itt leírtakból nem hinném, h mindkettőt tudja, csak félreírás, vagy pontatlanság lehet?
Általában beállítható pl. a Fujiknál, hogy csak optikai legyen, vagy használja a digitálist is.
A korábbira válaszolva: Az optikai stabilizátor a köztudatban úgy van, hogy az a lencsében van. Kérdés is szokott lenni, hogy melyik a jobb, az optikai, vagy a CCD-s? Tehát a CCD-s nem számítják optikainak, engem is ez zavart meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!