Milyen médialejátszót ajánlanátok a tv-hez?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy médialejátszót, h ne kelljen mindig összekötögetni a gépemet a tv-vel.
Nemrég vettem egy LG 32LW4500 3D tv-t. Ehhez szeretnék egy jó médialejátszót. Sajnos nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz. Vmi olyat szeretnék ami támogatja a Full HD-t, a 3D-t, és elég nagy tárhelye legyen. Ti melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az látszik, hogy nem értesz hozzá, különben nem vettél volna 3D-s tévét, már elnézést.
A médialejátszókhoz külön kell vinyót illeszteni, pl. USB-vel, vagy SATA-val, de rengetegféle modell létezik, amik mind különböznek egymástól árban és tudásban. Közös tulajdonságuk azonban, hogy a legtöbbjük a ma gyakori és kedvelt médiaformátumokat kezeli (videó, hang, kép), ill. a zömük rendelkezik fullHD-s megjelenítéssel.
A 3D-t nem mindegyik kezeli, viszont a letöltött 3D-s filmek nem is olyanok minőségben, mint egy gyári lemez, vagy a moziban. Épp ezért volt szerintem fölösleges 3D-s tévét venned, hiszen egy lyen cuccot a legjobban 3D-s bluray-filmekkel lehet kihasználni, 3D-s bluray-lejátszóval, az meg szerintem nincs neked, legalábbis erősen valószínű, hogy nincs, különben nem akarnál médialejátszót venni.
És hogy mit ajánlok? Nekem pl. egy ASUS O!Play Minim van, ami nekem tökéletesen megfelel, de ahány ember, annyiféle igény és óhaj. Neked mire van szükséged?
Nekem vmi olyasmire lenne szükségem, ami támogatja a Full HD-t, a 3D-t. Ahogy célozgattál rá, én Blu-Ray 3D filmeket szoktam nézni. Sajna Blu-Ray lejátszóm az nincs. Sima HDMI kábellel szoktam a gépet és a tv-t összekötni. Azért gondolkodom médialejátszóban, mert nem igazán akarok venni most egy asztali Blu-rayt, meg a gépbe egy Blu-ray írót, plusz még akkor a lemezek. És gondoltam hátha olcsóbban kijön egy ilyen lejátszó.
Az a HDMI kábeles megoldás pedig csak ideiglenes, mert annyira messze van a gép és a tv, h a kábel keresztül feszül a szobán, és hát úgy nem az igazi.
24e Ft-tól már kapható 3D-képes bluray-lejátszó, szóval nem egy nagy összeg, árban mindenképp ugyanott vagy, mintha vennél egy médialejátszót egy hozzávaló külső vinyóval. BD-ROM vásárlása szerintem felesleges, hiszen egy jó minőségű HD-mkv is képes egy igen magas színvonalú filmélményt nyújtani, annak ellenére is, hogy nem bluray-formátumú.
A fullHD-támogatás már szériatulajdonság a médialejátszóknál, és főleg az ismert márkás modelleknél elvárható.
Ha nincs bluray-lejátszód, akkor nem nézel 3d-s, meg általában semmilyen bluray-filmet, maximum valamilyen rippelt másolatot, az viszont erősen más, mint egy valód 3d-s bluray. :)
Nem tudom, milyen lejátszók támogatják a 3d-s filmeket, de azt érdemes tudni, hogy a minőségük nem fogja elérni a valódi 3d-s bluray-ekét, kivéve, ha BD-ISO-t játszol le.
Nézz utána, milyen cuccok vannak a piacon, és melyik mit tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!