Eltudnátok magyarázni?

Figyelt kérdés
nem értem hogy, hogy lehet mondjuk egy 4 hangszórós hangfalnak 4 ohm az impedanciája 1 ohm-os hangszórók vannak benne ? mert én még 1 ohm os hangszórókról nem hallottam . vagy pl 6 hangszórós hangfal de az impedancia 8 ohm ez hogy van valaki eltudná magyarázni? mert nem értem
2011. nov. 2. 18:51
 1/2 anonim ***** válasza:

A hangszórókat lehet sorosan és párhuzamosan is kötni.

Ha sorosan kötöd, akkor valóban összeadódnak az impedanciák.

Így 4 db 4 ohmos hangszóróból lesz 16 ohm.

Ellenben ha párhuzamosan kötöd őket (egyenlő impedanciájú hangfalak esetén) feleződnek.

Tehát kettőt kettőt sorba kötsz. Kapsz két 8 ohmos egységet.

Azokat párhuzamosan és máris megvan a 4 hangszóróból a 4 ohm.

Ez igazából gitárhangszóróknál tudom, hogy működik, hifiben nem tudom működik-e ez pontosan így, hangváltó és egyéb dolgok miatt...

2011. nov. 2. 19:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Többutas hangfal nem azért lesz a végén 8 vagy 4 vagy akárhány ohmos,mert belül játszanak a soros vagy párhuzamos kötéssel (amúgy párhuzamosan vannak kötve) , hanem az impednacia frekvenciafüggő, tehát a magassugárzó magas frekvenciákon van hajtva és ott 8ohm pl, mély meg alacsony frekvenciákon és ott 8ohm. Mégis kifelé mérve az egész 8ohm impedanciájú. (igen tehát két 8ohmos hangszóró, mégis a végén az egész hangfal marad 8ohm)
2011. nov. 3. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!