Üdv! Találtam a WinISD hangláda tervező programot, amire sokan mondták hogy jó de sehol nem találtam leírást a használatról :S Egy leírás valakinek van? Emellett mit jelentenek ezek az értékek hogy: F Qes Qms Qts Vas Xmax Rdc?
Szerintem az az F az Fs akar lenni és az rezonancia frekvenciát jelöli
VAS - ekvivalens levegőtérfogat
Qts - teljes jósági tényező
Bocs, itt abba is hagyom. Gondolom te abban a hitben éltél, hogy egy hangfaltervezése kb ebből áll program szinten: "akarok egy 1000000 Wattos hangfalat és jól szóljon!" Sajnos ( illetve nem sajnos) a tervezés ennél bonyolultabb. Több lehetőséged van, ott az internet vagy olvassál picit: Klinger, H. H.: Hangdobozépítés című műve elég sok mindent kimerítő leírást ad kérdéseidre. Sőt, találsz benne remek hangdoboz terveket is, hangváltó leírással, ajánlott hangszórókkal. Bár a könyv 1991-es kiadású, szerintem az elméleti része még mai is simán megállja helyét. Sok sikert!
Nem feltétlen kell magadra venni az álalam írottakat, de magad is beláthatod, hogy a legtöbb ember így gondolkodik.
A könyv hozzáférhető az nCore-on. Ha te nem vagy tag, szívesen letöltöm neked és a felrakom egy olyan helyre ahonnan te is megszerezheted. Kérlek jelezd ez irányú igényed!
Itt elérhető könyv:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!