Milyen TV Tuner kell kábeltévéhez?
Sziasztok!
Van UPC-s kábeltévém, és szeretnék venni hozzá egy olyan TV tunert, amit usb-vel tudnék bedugni a gépembe, és azzal lejátszani.
Kérdésem: ehhez milyen tuner kell?
Ha hd kijelzőm van, akkor kell venni hd tunert, vagy ha hd előfizetésem van a tv-re?
fontos: úgy 10.000ft körül legyen, teletext, távirányító.
Minden választ előre is köszönök!
Hát ez nem olyan egyszerű mint gondolod.
-Ha sima analóg tv előfizetésed van akkor egy sima analóg jelet feldolgozó tuner kell(a belinkelt modell nem igazán jó mert DVB-T-s).Ebbe bedugod a tv koax kábelét behangolod és kész.Ez csak normál adásokat ad sztereo hanggal.
Ezek a legolcsóbb 4-6 ezer forintos modellek.
-Ha digitális tv előfizetésed van ahhoz ugyebár van egy UPC-s set-top boxod.Ilyenkor nem is kell tv-tuner csak egy AV-bemenetes videókártya -azzal összekötöd az stb-t és kész.Ez normál de már dvd-minőségű képet ad sztereo hanggal.
-Ha HD minőségű adást szeretnél akkor külön HD-s csomagot kell kérni a digitális tv-d mellé.ehhez szintén nem kell tv-tuner csak videókártya abból is HDMI-bemenetes.A stb-t HDMI kábellel összekötve HD-s adást kapsz akár 5.1 hanggal is!
Igen, de a set-box az a nagytévén van, szoval nekem az első, sima adós analóg tuner kell, ezt értem.
Esetleg tudnál nekem linkelni egyet?(kb10.000ft v olcsóbb)(laptopom van, a kártyás megoldások felejtősek lettek volna)
És köszönöm a választ!
Itt egy link bár ez kicsivel tízezer fölött van(igaz ez FM-rádiót is tud),de ha kicsit jobban utánna nézel lesz tízezer körül is.
az a lényeg hogy a termék tulajdonságokban szerepeljen hogy analóg vételre alkalmas és/vagy a hibrid megjelölés, mert a DVB-T jelölésű nem valószínű hogy az analóg jelet is veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!