Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szerinted létre fognak jönni...

Szerinted létre fognak jönni kalóztévék?

Figyelt kérdés
Ugyebár 2012 év végén (vagy valamikor utána) meg fog szünni Magyarországon az analóg műsorszolgáltatás. Mivel a technika annyira nem vészesen bonyolult, egy két ember hobbiból is összedobhat egy analóg tévézésre alkalmas csatornát. Nem komoly műsoros-csatornára gondolok, tegyük fel hogy a tévéadás abból áll hogy egész nap egy filmet ismételnek vagy hasonló. A kalózrádiók mintájára elképzelhetőnek tartotok hasonlót a tévével ha felszabadul a sok frekvencia? Titeket érdekelne a dolog ha mondjuk egy-két érdekes adó is lenne (tartanátok-e otthon régi tévét)? Pl. zenei, filmes, sport, archívumok, humor ami ugye könnyen megoldható, mert akár YouTuberól is át lehet lőni a videókat - nincs vele sok munka.
2011. szept. 28. 23:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Én ha valamit meg akarok nézni, azt megnézem streamről...

[link]

2011. szept. 28. 23:48
 2/10 anonim ***** válasza:

és ki fizeti ki a "kalóztévéd" sugárzásából eredő áramszámlát?

nem is szólva arról, hogy ezeket már nem lehet kerítésdróttal sugározni, hanem irányított antennák kellenek, amik szintén egy vagyonba kerülnek, nem is szólva arról, hogy te leszel a falu új látványossága, ha felrakod a házadra. Biztos lesz egypár jóindulatú szomszédod, akik csak úgy rahiból feljelentenek téged a frekvenciahatóságnál és a zöldeknél.

a rákkeltő mágneses sugárzást már meg sem említem.

2011. szept. 28. 23:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Persze, simán. Erősen valószinű, hogy az országos átjátszó rendszert is bekapcsolva hagyják a balfékek, csak be kell lépni a rendszerbe és nyomni a filmvetitést. A hatóságok meg tombolni fognak, mert sehogy se tudják leállitani a sugárzást, a jogvédő maffia a is csak a kefét fogja rágni. Szóval szerintem menni fog.
2011. szept. 28. 23:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Ezt az egészet sokkal egyszerűbb online tolni.
2011. szept. 29. 00:04
 5/10 anonim ***** válasza:

"elképzelhetőnek tartotok hasonlót a tévével ha felszabadul a sok frekvencia? "

- Nem szabadul fel. Félreérted.

Pont az a lényeg hogy bezárják ezeket a frekvenciákat.

"(tartanátok-e otthon régi tévét)? "

- A régi tévéket ettől függetlenül nem kell kidobni, az érintett frekvenciákon a sugárzás szűnik meg csupán, a kábelszolgáltatóknak senki sem tiltotta meg hogy analóg műsort adjanak kábelen.

"Mivel a technika annyira nem vészesen bonyolult, egy két ember hobbiból is összedobhat egy analóg tévézésre alkalmas csatornát."

Látszik hogy mennyire értesz hozzá. Nem egyszerű és költséges.

Más dolog venni a neten egy olyan kütyüt amivel a szomszéd szobában foghatod a műsorod, és megint más normális minőségben kilométerekre továbbítani.

A technika áráról és fenntartásáról nem is szólva.

És ott van a sugárzási engedély. Ahogy írták előttem, egy szobaantennával vagy egy dróttal nem lehet ilyen műsort szórni. Rendes antenna és teljesítmény kell hozzá.

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.) alapján földfelszíni (rádiós vagy televíziós) médiaszolgáltatási jogosultság pályázat útján nyerhetõ el. Az Mttv. alapján a médiaszolgáltatási lehetõségek hasznosítására vonatkozó pályázati eljárás lebonyolítása a Médiatanács hatáskörébe tartozik.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához benyújtott pályázatra kiírnak egy meghallgatást és ha nem lenne érvényes határozat ezeknek a frekvenciáknak a bezárásáról, akkor még el is fogadhatnák.

"mert akár YouTuberól is át lehet lőni a videókat - nincs vele sok munka"

A jogvitákkal se lenne sok munkád ha van ügyvéded. Teljesen más kategória egy videót nyilvános helyen megtekinteni, illetve azt más médiában bemutatni. Nyilván nem hallottál a szerzői jogokról.

"Titeket érdekelne a dolog ha mondjuk egy-két érdekes adó is lenne"

Ha eddig is tilos volt, meg ezután is az lesz, ki a fene lenne olyan marha aki óriási pénzeket áldozna arra hogy engedély nélkül olyan dolgot csináljon aminek semmi értelme?

Most gondolj bele. A haverok körében elterjedne hogy van egy tévéadód, amin youtube filmeket lehet nézni? Normális tartalmakat úgyse tudnál rátenni, a torrentes filmek esetében pedig megint csak a szerzői jogokkal találkoznál. Egy tévécsatorna költségei a jogdíjak és az üzemelés finanszírozása.

Ha érdekelne, eladnád a házat és belevágnál a dologba?

2011. szept. 29. 06:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Elsősorban kábeles megoldásra gondoltam, hiszen ott rögtön egy csomó problémát ki lehet ezekből szűrni, de azért írtam kalóztévét mert ugye ott teljsen mindegy hogy legális-e vagy sem, a lényeg a forrás jó elrejtésén múlik, de azért köszönöm a válaszokat. Egyébként azt lehet tudni hogy mi lesz azzal a rengeteg kütyüvel a digitális átállás után ami a szolgáltatóknak van? Átkerülnek kevésbé fejlett országokba, múzeumba vagy esetleg viszik mind az ócskáshoz?
2011. szept. 30. 14:05
 7/10 anonim ***** válasza:

"Elsősorban kábeles megoldásra gondoltam.... a lényeg a forrás jó elrejtésén múlik"

Marha vicces, egy kábelt hogy rejtesz el?

2011. okt. 1. 06:54
 8/10 A kérdező kommentje:
Egy helyi kábelszolgáltatónál simán meg lehetne oldani hogy a kábeltévén megy az analóg műsorszórás továbbra is, vagy nem? Az meg már részletkérdés hogy annak a jelnek a forrása amit ők továbbítanak honnan és hogyan jön, hogyha meg van oldva hogy a szolgáltató központjában erről "senki ne tudjon semmit".
2011. okt. 1. 15:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Öcsém, te mérhetetlenül naiv vagy. Remélem átjön, milyen udvariasan fogalmaztam :)
2011. okt. 1. 20:42
 10/10 anonim ***** válasza:

"Egy helyi kábelszolgáltatónál simán meg lehetne oldani hogy a kábeltévén megy az analóg műsorszórás továbbra is, vagy nem?"

Ha figyeltél volna, már leírtam: kábelen nem szűnik meg. Csak a földfelszíni analóg sugárzást zárják be.

"Az meg már részletkérdés hogy annak a jelnek a forrása amit ők továbbítanak honnan és hogyan jön, hogyha meg van oldva hogy a szolgáltató központjában erről "senki ne tudjon semmit"

Ez kb olyan mintha saját repülővel szeretnél röpködni, a ferihegyen leszállni hogy senki ne tudjon róla.

Vagy azt gondolod egy ilyen műsorszolgáltatónál csak úgy lógnak összevissza a kábelek és senki nem venné észre ha eggyel több vagy kevesebb van?

2011. okt. 2. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!