Szebben szól egy hangszóró, ha nagyobb az átmérője? Pl egy 12 inch-es szebben szól mint egy 10 inch-es?
10 inch - [link]
12 inch - [link]
a 10 inch-es 300/200W(PM/PN) a 12-es 250/200(PM/PN).
amúgy mit jelent a PM és a PN? Névleges és zenei teljesitmény vagy mi?
és mi a véleményed erről a hangszóróról?:
A 200W már csak igaz,vagy ez se bir el annyit?
Jólwvan 800at 100% hogy nem,de 200at?
nem,de evvel tisztában is vagyok. 2x80w-os erősitő lesz mellé(4ohm-on).
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..
a kérdést én irtam ki,és azt vettem ki belőle,hogy elég ilyen erősitő is.
szerinted?
Az előző kérdésedre is írtam és még sokan írták!!
Egyébként miért nem gyűjtesz egy kicsit többet és akkor nem ilyen szir-szar-SAL márkákon gondolkodnál,hanem valami komolyabb hangszórón! Vagy esetleg vennél egy középkategóriás házimozit és akkor lenne alja a zenének!
Egyébként ha hozzáteszed azt a mélyet a sima szobai erősítődhöz akkor sem lesz alja ,hisz egy szobai erősítő nem tudja megvágni azt a frekvenciát amin a mélysugárzó úgy tudjon megszólalni hogy legyen "alja" a zenének (20-35Hz kellene neki ,de ezt sehol nem tudod sztereó erősítőn szabályozni...)
magyarán ugyanazon a frekvencián fog szólni mint a két hangfalad (talán kicsit mélyebben,hisz a hangfalaidban elvileg KELL hogy legyen hangváltó,ez végett)
Valaki írta itt hogy az érzékenység is számít! Ez így igaz,minnél nagyobb az érzékenység annál jobban megtudod hajtani egy kisebb erősítővel is!
Mondjuk a korszerűbb erősítőknél már szokott lenni DAMPING FAKTOR (ez azt a célt szolgálja hogy kisebb erősítővel hajtott nagyobb mélysugárzónak kicsi az érzékenysége ,így a mély csak puffogni fog,lökdösi a mélynyomót ,hisz erőlködik csak a kisebb erősítő és inkább már csak az Amperokat fogja átadni a mélynek,mint sem a teljesítményt)!
Jól gondold meg... hisz ha most még veszel 1mélyet,rájössz hogy mégse tud lemenni olyan mélyre a mélysugárzód akkor veszel bele külön Sub-erősítőt... akkor már lassan ott tartasz a rendszereddel hogy tudtál volna venni mondjuk egy Sony házimozit!!! :)
Ja és a mélysugárzó méretét mindig az adott zenei stílushoz szokták mérni:
pl.: ha house zenét hallgatsz akkor sokkal jobb egy 250mm-es vagy egy 300mm-es mély ,hisz méretéből adódóan sokkal fürgébb,sokkal jobban feltudja venni a gyorsabb ritmust!
400,500mm-es mélysugárzókat inkább már az RnB-sek szoktak használni,mivel ott ugye hosszabb mélyek vannak,nem kell olyan fürgének lennie,és sokkal jobban lejjebb viszi a zenét!! :)
házimozit nem szeretnék..
nem gondoltam volna hogy ennyi baj van ezzel...
amúgy ez a legújabb hangszóró amit kinéztem [link]
Ez nem SAL.
nemtudom hogy mi legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!