FULL-HD vagy HD tévét vegyek ha csak tévézésre akarom használni?
Attól függ hogy milyen felbontásban sugároz a szolgáltatód.
Ha 1920x1080-ban, akkor ugyanilyen felbontású tv-n lesz a legjobb a kép. 50 inch alatt messzebbről nézve nem nagyon látszik a különbség, így sokat lehet spórolni egy 1280x720 felbontású tv-vel.
Full HD-t. Nincs már olyan nagy különbség árban. A digitális adások között is van 3 full hd-s csatorna. Másrészt később adódhat még olyan eszköz, amihez jól jön a szabványos felbontás. Az 1360:768-as "hd ready" elég szerencsétlen szám.
Annak idején én is úgy gondoltam, hogy felesleges a full hd és nem is volt gond, míg nem vettem egy médialejátszót.
Ennek a kimenete full hd. Na most, ha nézek egy kisebb felbontású filmet, akkor azt a lejátszó felkonvertálja full hd-ra, aztán a tévé vissza a saját felbontására, ráadásul le is vág egy keveset a széleiből. Én ha most vennék tévét full hd-t vennék.
Analóg SD-adások esetén nem érdemes HD-tévét üzemeltetni, mivel nem használod ki sem a felbontást, sem a képminőséget.
Digitális SD-adások esetén már jobb lesz a végeredmény, de mivel a felbontás még mindig nem HD, sok értelme ennek sincs.
HD-adások esetén már ki tudod használni a tévéd magas felbontását.
Konklúzió: HD-tévén ne nézz tévét, hanem bluray-t, vagy HD-s médialejátszót. Ennek van a legtöbb értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!