Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A sony hdr cx 305e típusú...

A sony hdr cx 305e típusú kamerám videofelvételén zúg a hang, miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vásároltam több százezer forintért (külföldről) egy sony hdr cx 305e típusú kamerát. Amikor az első felvételeket felvettem, HD minőségben, majd összekötöttem a gépemmel, a kép kifogástalan volt, de zúgó, sercegő háttérzaja volt a videónek (szobában vettük fel, ajtó-ablak csukva, kint se volt zaj). A beszédet lehetett hallani, de idegesítő volt az a háttérzaj. Valamit be kell állítani a kamerán, vagy ez alapból ilyen? Csak mert elég gáz, hogy egy nagyon drága és márkás készüléknek ilyen tré a mikrofonja...

2011. szept. 9. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez a gép kb. 150-200e Ft-ba kerül itthon, ami közel sem jelent professzionális minőséget, sem felvétel, sem hangrögzítés szempontjából. Átlagos gépnek mondható, ami azt illeti, a HD-rögzítés meg ebből a szempontból irreleváns.

A hang azért zúghat a felvételen, mert a mikrofon gyenge (amúgy az, hiszen beépítettről van szó), vagy felveszi a gép alapzaját, esetleg valahol kontaktos valami, és ezért van egy finom interferencia.

Jó lenne hallani ezt a bizonyos háttérzúgást, hogy többet lehessen mondani, de ha nagyon zavaró, akkor vidd el a gépet egy Sony márkaszervízbe.

2011. szept. 9. 21:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Amikor hang is volt a felvételen, azzal semmi probléma se volt, akkor nem hallottuk a zúgást, csak amikor teljes csend volt (laptop mellől vettem fel, ha ez számít valamit).

2011. szept. 10. 09:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát akkor meg pláne ne csodálkozz... az simán lehet, hogy felveszi a laptop alapzaját, zúgását, ha csak halkan is, vagy ha közel van egymáshoz a két készülék, akkor a laptop elektormágneses hatása így jelenik meg a kamera felvételén.

Javaslom, hogy szerviz előtt készíts pár tesztfelvételt referenciaként, külső és belső helyszínen egyaránt, közeli és távolabbi hangforrással, és úgy is, hogy csak alapatmosztféra van, de direkt hangforrás nincs (tehát pl. a szobában vagy, de nincs semmilyen hang, senki nem beszél, nem megy a tévé).

Főleg ez utóbbinál kell megnézni azt, hogy amennyiben nincs semmi domináns hangforrás, akkor is hallható-e a zúgás. Ha igen, mikrofonhiba lehet a ludas, ami javítható, mert ugyan egy minimális zúgás mindenképp lesz, de a hallhatóság mértéke nem mindegy.

2011. szept. 10. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!