Zenére villogó led, hogyan?
Sok olyannal találkoztam már, hogy valaki szétszedte a számítógép hangfalát és rákötött egy led lámpát ami zenére szépen villog, nos ez nekem nem adatott meg h szétszedjek egy hangfalat, viszont van egy régi fejhallgatóm ezzel ugyanezt, hogy lehetne megcsinálni?? Régen már összejött egyszer de nem nagyon emlékszem rá hogyan is csináltam pontosan. Most a gondom az hogy itt csak egy vezeték van a hangszórókban + egy másik kék de az gondolom csak egy műanyag szál, hogy ne törjenek el a rézhuzalok. A megnevezésekkel se vagyok tisztában, semmi ismeretem nincs de elvileg ennek mennie kéne... csak annyi, hogy a led-nek a teljesítményéből visszavesz... de ha egy elemet is rákötnék amit egy dinamóval tudok újratölteni és a fejhallgatónak az egyik hangszórójából kiszedett vezeték szakítaná meg az áramot a zenére... Lehet hülyeség amit mondok, lehet nem, nem tudom, nem értek ehhez.. Valaki felvilágosítana vagy elmagyarázná mit kell tegyek??
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm :)
Egy sima fülhalgatóval elég gyengécske fényt kapsz... persze ha egyáltalán kapsz valamit...
Szerezz egy kissebb erősítőt és azzal tudnád megoldani. Én így csináltam 20x20-as led stoboszkópot. Ha nem értesz az ilyenekhez akkor ajánlom a hobbielektronika.hu-t, itt rengeteg hozzáértő embert találsz de kevés elektronikai tudás nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!