Különböző expoziciós beállitás mit jelent a fotozásban? Többbb képet eltérő expozíciós beállítással kell készíteni. HDR fotozáshoz. Hol állitom ezt? Nikon coolpix 8800 bridge.
" Kolompár Achillesz válasza:
Nem tudom, mi az a HDR, ..."
Még kérdést se kell rá kiírni, a google ingyen megmondja:
A HDR kép nem más mint egy téma többféle expozícióval történő lefotózása majd a képek egyesítése. A lényeg, hogy kép ami a végén keletkezik színdinamikában felülmúlja ha csak 1 expós képet készítettél volna.
Ha konyhanyelven akarom megfogalmazni akkor pl lefotózol egy almát akkor legy egy normál, egy sötét ( alul expózott ), és egy világos ( felül expózott ) képed. A 3 képet egyesíted egy programmal és máris kész a HDRes kép. Sajnos a géped nem ismere. Vannak olyan gépek, amelyek egyetlen gombnyomással képesek 3 vagy akát 5 képet különböző expós beállítással készíteni ( pl ez én EOSom is ), lehet a tiéd nem tud, de egyáltalán nem kell, hogy elkeseredj!
Mindenképp használj állványt és maximum kézzel tekerd át az expót az egyes felvételek között. Lehet elsőre nem fog sikerülni, de kis gyakorlással biztosan te is tudsz majd HDR képet készíteni.
Sok féle program van ami összerakja neked a 3képet egyre, van aki a PhotoMatrix-ra esküszik, én most Artizen HDRt használok, de van ismerősöm aki az EasyHDRt preferálja. Van miből válogatni, sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!