Mi lehet a gond? Nemrég készítettem egy hangszedőt (elektromos gitárra), és valamiért nem az igazi.
Én mintha elvi hibát vélnék látni.. A fémlap az milyen fém, és hol a mágnes, bár igazából máshol látok hibát.
Én 40 éve fogtam két ajtómágnest, összeraktam őket taszításra, aljára tetejére 2 műanyaglap, persze nagyobb, arra azt a 6000 menetet, és annyi.. Szólt, jól..
A mágnes szórt körében rezgett a fémhúr, a tekercs meg azt vette fel...
A nemesacél (ha rozsdamentest értesz alatta) ÁLTALÁBAN nem mágnesezhető, az jó lehet, meg az ALU is.
De hol a mágnes? Mert én arra tekertem a drótot a keskenyebb oldalára/oldalukra. Ennek a kettőnek az együttese fekvő helyzetben került a húrok alá.
A két mágnesem rövidebb oldalánál egymás mellé (össze) rakva, ez hosszában kitette a 6 húr távolságát..
Meg mi az, hogy nem szól jól? Ha a hangerő kicsi, akkor nagyobb erősítés kell...
Nem tudom, lehet, hogy a mai elektromos gitárokban van erősítő, mert akkor már jóval nagyobb jelet kap az erősítő, itt pedig csak mV-os nagyságú, amit kap, lehet ez kevés.
Azt elfelejtettem írni, de természetesen használtam mágnest.
A tekercs alá raktam közvetlenül, illetve a fém alá.
Még valamit kérdeznék az első válasszal kapcsolatban. Mégpedig azt, hogy mivel ragasztotta össze a két mágnest?
Jó erre a célra sima pillanat/vagy valamilyen uiverzális erősragasztó?
"De hol a mágnes? Mert én arra tekertem a drótot a keskenyebb oldalára/oldalukra. Ennek a kettőnek az együttese fekvő helyzetben került a húrok alá."
Én nem a tekercs alá, vagy fölé raktam, hanem arra tekertem a drótot.
Semmivel se ragasztottam, A KESKENYEBB oldal mindkét végén volt egy bemélyedés (eredetileg itt fogta a műanyag ház), ide került az alul-felül lévő két, természetesen
5-5mm-el nagyobb műanyaglap, mint csévetest, ott fogta ezeket össze 2 db 3-as sárgaréz csavar, nem tudott szétugrani... Némi szigetelőszalag a fenéken körbe, aztán a huzal, 0,09mm-es...
Köszönöm szépen a válaszait, igazán hasznosak voltak:).
Nagyjából tudom már mit illetve miket rontottam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!