Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Lenne néhány egyszerű kérdésem...

Lenne néhány egyszerű kérdésem fényképezőkről. /?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Ezt a két gépet nézegettem, és néhány dolog nem világos. Illetve ti melyiket vennétek inkább meg?

1: Nos először is nem világos, hogy az iso akkor jobb, ha a kisebb, vagy ha nagyobb? Úgy tudom, ha nagyobb, de mégis ha tesztképeket nézek, akkor minél nagyobb, annál zajosabb a kép... most akkor mi van?

2: élességállítás módja az egyiknél: kontraszt érzékelő TTL iESP; a másiknál: 3 pontos kontraszt TTL. Mi a különbség? Melyik jobb? Vagy igazából mindegy?

Melyik jobb fényképezőgép márka? Az Olympus gép leírása jobbnak tűnik (kb. mindenben), viszont azt olvastam, hogy a Pentax szebb képeket csinál... és tesztvideókról a videó felbontása minősége is annak tűnik jobbnak.

Szerintetek melyik jobb? Az Olympus megbízható?

Amúgy nem akarok ennél igazán jobb gépet, van profi gépem is, de most direkt arra megyek, hogy kicsi legyen. Ez a kettő pedig kb. egy árkategória. A pentax 1-2 ezer forinttal olcsóbb.

Még valami: azon az adatlapon amit linkeltem nem látszik, de a Pentax 27,5 mm nagylátószöggel, míg az Olympus 26 mm -essel.

2011. aug. 10. 11:28
 1/3 anonim válasza:
.
2011. aug. 10. 13:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Akinek van profi gépe, annak nem kéne ilyen kérdéseket feltennie, vagy nem kéne profi gépet vennie.

1. kérdésedhez tudok hozzászólni.

Ha nagy az ISO, akkor sötétben is tud képet csinálni a gép, ennek az az ára, hogy zajos lesz. Ennyi.

Az Olympusnak van 80as ISO-ja, tehát elvileg nem olyan zajosak a világosban készített képei, a másiknak 6400 isoja van, tehát sötétben is tud aránylag jó záridővel fotózni,de zajosak lesznek a képek.

2011. aug. 11. 02:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Jó, hát ezt megkaptam. Amúgy köszönöm a válaszod, mert így már világosabb... amúgy az lehet az oka, hogy most ezekben a kérdésekben nem vagyok otthon, hogy a profi gép nem az enyém, hanem úgy a családé, tehát nem is én vettem, de bármikor használhatnám, ha kellene. Eddig még nem nagyon vettem elő. Szóval ezért nem akarok profi gépet.
2011. aug. 11. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!