Hangszórónál hogy deríthetem ki melyik kábel a jel?
a totalcaros link gyakorlatilag egy hangfalról szól, így ott valóban van értelme a hangszórók fázishelyességének, a másik linken pedig ugyanarról van szó, amit a kérdező mondott.
egy darab hangszórónak önmagában nincs polaritása - az egy másik kérdés, hogy gyakori, hogy az egyik sarkát megjelölik, de ez csak azt jelenti, hogy egyenáram hatására, ha arra a kapocsra kötjük a + sarkot, akkor a membrán kifelé mozdul, és ez a jelzés valójában arra szolgál, hogy ne kelljen pl. egy elemmel kinlódni ahhoz, hogy tudd, hogy több hangszóró esetén melyik sarkokat kell közösíteni.
ugyanúgy, ahogy pl. egy izzó esetében nem lehet polaritásról beszélni, a hangszóróéban sem.
21:26- nak
a bekötés megfordításával a fázist is megfordítod!
21:26- nak
persze, ha ezt úgy érted, hogy az azonos fázisba kötés az egy hangfalon belül levő hangszórókra vonatkozik, akkor már igaz, hogy a bemenő jel bármilyen lehet, hiszen a fázisazonosság az egy jelre "felfűzött" hangszórókra értendő.
amíg írtam, meg is válaszoltad :)
helyesen mondod.
Az,hogy te nem hallottál valamiről,nem jelenti azt,hogy nem létezik.Téged minősít,hogy még le is szólod azt,aki többet tud nálad.
Részemről zártam a témát,nem lételemem a dolog,felőlem kötheti bárki a fülére is.
Magas sugárzó esetében hogyan lehet megállapítani?
Nem látszik a membrán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!