Milyen fajta erősítő hídbakötése lehetséges?
Figyelt kérdés
Pioneer SA 970 ről lenne szó. Sztereo erősítő, 4 kimenete van A és B felosztásban. tehát kettő kettő amik kapcsolhatók, külön klön és együtt is használhatók. Az A kimeneten már van 2 db hangfal. Azt szeretném megtudni hogy megtehetem e azt hogy a B kimenetre hidba kötve egy mélyládát kapcsolok. Ha valaki nem biztos benne ne válaszoljon, mert nem szeretném kinyirni az erősítőt. Köszönöm2011. júl. 14. 00:56
1/6 anonim válasza:
Megnéztem, ez szobai Hifi cucc. Amúgy ebbe nem 4 erősítő van, hanem csak kettő (tehát sztereó) csak 2 hangfalpárnak van kimenet. Tehát tutira nem lehet a B párt hidalni, de az A-t se. Ez nem hidalható. (Amúgy még ha hidalnád akkor se lenne megoldva a hangváltó rész, anélkül mélyláda hülyén szól)
2/6 A kérdező kommentje:
kössz szépen megnézted, hogy hogy el is magyaráztad, mert én nem sokat értek hozzá. A hangváltás viszont szerintem megoldva, ha jol gondolom, mert én magam épiteném meg házilag és tennék bele egy utas subb bass hangváltót by Somogyi és a hangszoro is tőlük lett volna, de igy semmi.
2011. júl. 14. 11:18
3/6 A kérdező kommentje:
és mi van akkor ha azt csinálom hogy egy ládába kettő hangszorot teszek külön-külön SUB hangváltoval de még középen el is választom belül a ládát, tehát mintha teljesen különálló 2 hangfal lenne egyberagasztva (:D ha érthető) és rákötöm a B kimenetre tehát a B left kap egyet és a B right is. Az úgy működőképes? Aki nem ért hozzá az minek csinálja, igaz? Hát azért mert nincs pénze megfizetni a szakit.... :)
2011. júl. 14. 11:23
4/6 anonim válasza:
Ha B párnak egy ládában lévő de külön bekötésű mélysugárzót használsz, az működhet, abban az esetben ha az A hangfalpár és B hangfalpár nem kisebb impedanciájú mint a megengedett legkisebb érték. (tehát ha az erősítő 4ohmos, és A hangfalpár darabonként 8ohm és B pár is hangszórónként 8 ohm, akkor mehet a dolog)
5/6 A kérdező kommentje:
Óóóó köszi szépen, az ellenállással már elbánok, azt leolvasom, kiszámolom stb.... Még pár nap, és indul is a fúrás-faragás zene motyó lesz az nem vitás :D Nagyon szépen köszönöm, kellemes nyarat!
2011. júl. 14. 12:25
6/6 anonim válasza:
Nagyon szívesen, jó zenehallgatást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!