Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vélemény a multieffekt pedálok...

Vélemény a multieffekt pedálokról?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy vegyek-e multieffekt pedált a gitáromhoz, vagy inkább sok, sima pedált vegyek. Várom a véleményeket, ha van akkor a Zoom 505-ről illetve a Digitech RP250-ről. De általánosan is.
2011. júl. 11. 11:35
 1/4 anonim válasza:
Én is gitározok, igaz nem ilyen szinten de van kis rálátásom. A multieffekt előnye hogy baromi sokmindent megkapsz egyben, olcsóbb de digitális!!! A digitális effektekkel soha nem érsz el olyan hangzást mint az analógokkal, tehát ilyen szempontból jobb ha több analóg effekt pedált veszel. És ugye a sorrend sem mindegy hogy ilyen sorrendben vannak... Pl a torzító és a visszhang, nem mindegy hogy a visszhangosított gitárt torzítod vagy a torzítottat visszhangosítód. Egyébként ha bemész egy zeneboltba és elmondod mit szeretnél akkor nagy valószínűséggel fognak segíteni neked, sőt jobb helyeken meg is engedik hogy kipróbáld az effektet mielőtt megveszed.
2011. júl. 14. 15:17
 2/4 Zack válasza:

Javaslom neked a Boss-ME 50es pedálját! A fent említett két pedál nem éri meg szerintem, ha csak nem otthon akarsz gyakorolgatni.

[link]

Nekem évekig jó szolgálatot tett színpadon is és sajnáltam eladni. Mindent tud, amire szükséged lehet. Ezeket az effekteket pedálból kitenni akár 100'000 forint is lehet. Ha kevés effektet akarsz, mondjuk egy torzítót meg egy visszhangot, akkor érdemes jó minőségű pedált venni, de egy csöves torzító pedál 40nél kezdődik és az effektek is darabja 20. Ez a Boss ME-50 meg kb. 50-60ezer és némított hangoló is van benne, ami megint pedálban külön kéne megvenned 20ezerért.

Remélem tudtam segíteni.

2011. júl. 16. 11:07
 3/4 Zack válasza:

15.17es válaszolónak: Például a Rocktron Voodo Valve az csöves multieffekt és gyönyörű dögös hangja van. Digitális nagyrészt az is, de más árkategória.

Ha valaki 50-60 ezerből akar jó soundot kihozni:

És kevés effekt kell: Akkor 1-2 jó pedált érdemes venni.

Ha sok effekt kell: Akkor valami jobb digitális multieffektet.

130'000 környékén van most azt hiszem a Vox ToneLab pedálja, amiben egy cső csücsül és egész jó a hangzása is.

Multieffekt előnye a pedálokkal szemben, hogy kevésbé zavarérzékeny.

2011. júl. 16. 11:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még annyit hogy esetleg 20ezer környékén venni egy Digitech RP200 vagy ilyesmi multit itthoni zenélésre/kisebb koncertekre megérné? És egy ilyen multipedálban csak az effektet lehet változtatni vagy a torzítás mértékét is?
2011. júl. 23. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!