Miért halk az mp3 lejátszóm?
Újonnan vásárolt mp3 lejátszóm maximum hangon nem nyújtja azt a teljesítményt, amit elvárok tőle.
Márkás termékről van szó, és értek a technikához is. A beállításokat megfelelően eszközöltem, az akksival is minden rendben (bár az akksi töltöttsége nem kellene, hogy befolyásolja a teljesítményt), mégis: maximum hangerő mellett is ugyanúgy hallom a külvilág zajait (pedig szerintem egy bizonyos szint után nem kellene). Nem megsüketülni akarok, csak mondjuk élvezhetően hallgatni kerékpározás közben egy pl. 192 kbps bitsebességű zenét is.
A termék leírása szerint: "Csatornaszétválasztó: 35 dB"... Ez maximum decibelt jelöl???
Köszönöm a válaszokat előre is.
A 35 dB a két csatorna közötti áthallásra vonatkozik. A hangerőhöz annyi köze van csak, hogy decibelben van ez is megadva.
Egyébként már uniós előírás, hogy a maximális hangerő nem haladhat meg egy értéket (pontosan fejből nem tudom mennyit), hogy folyamatos hallgatás közben se érjen halláskárosodás.
Annyit esetleg ki lehet próbálni, hogy másfajta fülhallgatóval (aminek jobb a hatásfoka) hangosabb-e, vagy jobban kizárja-e a külső hangokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!