Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Fényképezőt szeretnék venni....

Fényképezőt szeretnék venni. Canont vagy Nikont érdemesebb beszerezni?

Figyelt kérdés

Fotográfiát tanulok a középiskolában,kezdő vagyok.

Olyan gépet akarok, aminek később is ugyanúgy hasznát veszem és lehetőleg jó minőségű videót tudjon felvenni

2011. jún. 24. 05:21
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és tükörreflexes is legyen
2011. jún. 24. 05:22
 2/11 anonim ***** válasza:

nikon d90 ha hosszútávon gondolkozol és nem akarsz később fejlesztgetni.

nekem d40 és maximálisan elégedett vagyok vele.

igazából az optika lényegesebb kérdés.

2011. jún. 24. 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha jó videó kell, akkor 60D.
2011. jún. 24. 12:38
 4/11 Gery Greyhound ***** válasza:

Nagyban függ attól, hogy mennyi a keret...

Én nikon D5100-at tervezek venni, szerintem tökéletes kezdő gép, és az ára is viszonylag barátságos (180.000 Ft kitobjektívvel, még veszel hozzá 50-ért egy F1.8 35mm-t a szép mélységélességhez, és van egy korrekt kis indulócsomagod ami később szinte korlátlanul bővíthető)

2011. jún. 24. 13:00
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! Még utánajárok ezeknek, szeptemberig van időm. Egyébként nekem is a D40et ajánlották
2011. jún. 24. 13:29
 6/11 anonim ***** válasza:
D40 nem tud videót. Lényeges kérdés, hogy mennyiből szeretnél kijönni? Egyébként tényleg érdemesebb egy olcsó vázat és drágább objektíveket venni.
2011. jún. 24. 15:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Igazából az ár annyira nem számít,de azért jó,ha nincs 300ezer fölött. És objektyóívek közül milyen érdemes venni?
2011. jún. 24. 15:19
 8/11 anonim ***** válasza:

300.000-ben már az obi is legyen benne?

Kelleni fog valami alapzoom. 18-55 vagy ha valami jobb kell, akkor 18-135. A 18-200 meg hasonló szuperzoomokat kerüld.

Kell még továbbá vagy egy tele (70-300 IS USM), ha kültéri sportokat akarsz fényképezni, vagy embereket távolról. Ha viszont művészkedni akarsz, vagy beltérben fényképezni, akkor sokat segít egy fix 50-es.

Objektívet lehet venni használtan, ha az ember megfontolt, kockázat nélkül megtakarít pár tízezret.

A Nikon objektívparkot és gépeket nem ismerem első kézből, csak a profi kategóriát, de az nekünk most nem játszik.

2011. jún. 24. 15:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, nagyon sokat segítettél!Nem értek még ezekhez a fényképekhez annyra, így amiket mondtál, illetve írtak mind összevetem és megbeszélem szüleimmel, esetleg a tanárommal
2011. jún. 25. 06:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Elsősorban tanárral, szülők csak az árban kompetensek. Ha pesti vagy aközeli vagy, érdemes használt cuccon is elgondolkozni. Nagy a piac, sok a jó, de olcsó cucc (én is használtan vettem a gépem meg egy objektívet), jól jársz anyagilag. És vannak olyan relikviák, pl. Canon 20D, 30D, amit ma már nem kapsz boltban, de fényképezni sokkal jobb, mint mondjuk egy 500D. Csak sajnos videót nem tud.

Nikonról ugyanez elmondható (jelentős használt piac, olcsó de jó régi gépek), de azt nem ismerem testközelből.

2011. jún. 25. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!