LG 32LD350 full HD TV USB hack filmnézésre:hogyan kellene?
Hack, hehe, írd át a médialejátszóját, hogy kezelje a videocodekeket.
Normális tévét kellett volna venni, pl egy Samsungot, az jó is valamire. :)
Ja, csak a médialejátszója nem ér semmit.
A legegyszerűbb, ha veszel hozzá egy külsőt.
Úgy már mindjárt nem lesz olyan olcsó. :)
Ezt találtam nem tudom mennyire segít
Az alábbiakban közreadom – kezdők számára lépésről lépésre - az LG LCD és PLAZMA TV-k USB Hack-jének TÁVIRÁNYÍTÓS leírását, melyet ezen a fórumon, más fórumokon(magyar, angol) olvasottak és saját tapasztalataim alapján állítottam össze. Gyakorlatilag a módszer minden olyan típusra alkalmazható, ahol a magasabb szériaszámú – de azonos típusszámú – TV gyárilag tudja a DivX-s filmek lejátszását. Ez a TV-k leírásaiból kideríthető, ill ha sikerül a szerviz menübe való belépés, akkor van olyan „Menüpont”, hogy Divx. Pl. a …LD 650 LCD leírásában benne van, hogy képes a DivX-es filmeket lejátszani, így a kisebb szériaszámút pl. … LD 550 LCD-t is képessé tudjuk tenni az USB port hackelésével. Ugyanez igaz a plazmákra is csak más lehet a belépési kód ill. az univerzális távirányítóval való összehangolási kód :
Mi kell hozzá :
- 1db Meliconi „fully8” tip. univerzális távirány(a Média Markt-ban bruttó 2.990 Ft-)
- 1db Hordozható USB portos Winyó, tele jobbnál jobb – akár HD-s - filmekkel (avi, mkv stb – iso általában nem !)
A menetrend :
- Kb. 5 másodpercig nyomd a "TV" feliratú gombot a távirányon : a piros lámpája villogni fog. Egyes TV-knél a „TV” és az „OK” gombot kell együtt nyomni, az LH sorozatnál pedig a gyári távirányon és a TV-en az „OK”-t.
- Írd be a távirányító kódot: LG LD 550-nél pl. az 1286-t(a többi TV-re a távirány leírásában találod a kódot), ezzel összehangoltad a TV-det az univerzális táviránnyal. Ha jól csináltad a „fully8” kikapcs gombjával ki tudod kapcsolni a TV-det. Tedd meg és kapcsold vissza. Ha nem jó ismételj, amíg nem mükszik !
- Kb. 5 másodpercig nyomd a „TV” és az „OK” feliratú gombot egyszerre, majd engedd el. A piros lámpa a „fully8”-on megint villogni fog
- Írd be az aktiváló kódot: 255, a TV-n megjelenik egy kis ablak és innentől már mehet a TV távirányítójával az irányítás.
- A TV kéri a jelszót : az LF,LU,LD, LH sorozatnál ez „0000” vagy „0314”.
- A Tool Options 3-ban a DivX-t állítsd „1”-re vagy az EMF (JPEG, MP3) értékét állítsd 1-re, a DivX-et állítsd HD-re.
- Lépj ki a menüből a vissza gombbal.
- Kapcsold ki a TV-t, dugd rá a Winyót majd kapcsold be a TV-t és élvezd a műsort !
Még néhány tapasztalat, tanács :
- Az LD550 pl. még a 8 Gigabytos filmeket is lejátssza, de előfordul, hogy a player-e nem ismeri fel a video vagy az audió formátumot. Ezen csak a firmware ill. a player frissítés segít, ami kicsit bonyolultabb és veszélyesebb, de itt van két ajánlott(kipróbált) link haladóknak :
- A lejátszót filmnézés közben az „OK” gombbal lehet „aktiválni”, a Qmenübe feltétlenül lépjetek be és állítsátok be a videolejátszás jellemzőit(kép, hang : magyar : „2”, a True Motion-t pl. stb), a video és hangjellemzőket
- A firmware „menübe”(ahol a frissítést végrehajthatod ill a verziószámot megnézheted) így lépsz be : USB-portra vmilyen eszközt dugsz(pl. a firmware frissítést tartalmazó pendrivet vagy wincsit) , majd belépsz a „Menü”-be, ráálsz a nyilakkal „Options” menüpontra, majd 7-szer megnyomod a „FAV” gombot.
- Figyelem ! A firmware frissítés a garanciavesztés miatt veszélyes(visszaállítani egy elromlott TV-nél az eredeti firmware-t szinte lehetetlen), míg az USB hack eredetire való visszaállítása viszonylag(!) könnyen összejöhet !
- A rejtett(szerviz) menüben mást – az USB-n kívül – kezdőknek nem igen érdemes állítgatni(bár mindenki hajlamos rá : „Hátha jobb lesz !), mert teljesen hazavághatod a vadiúj TV-t !
Videót legegyszerűbben úgy tudsz lejátszani,hogy veszel/vagy kérsz valakitől/egy "Meliconi fully 8"-as unizervális távírányítót.A távirányítót ráhangolod a tv-re,(ez max 15perc, de le van írva a használati utasításában) amikor ez megvan/tehát viszi a csatornákat,hangerőt,stb/.
A távirányítón megnyomod az OK és a TV gombot egyszerre pár másodpercig,majd elengeded a távirányítón villogni fog a piros led,ekkor beütöd a 255-ös számot.(innentől már saját távírányitóval is lehet) Ezután a tv kéri a szervízkódot ez 0413,utánna a szervízmenü 3 pontjában a divx-nél a 0-át átállítod 1-re és kész,a back gombal kilépsz.Ekkor már nem csak zenét és képet,hanem videót is lejátszik.Remélem segítettem. (a külső merevlemezt vagy pendrive-ot bekapcsolás előtt dugd rá mindig akkor nem kiabál valami hibaüzenet)
INGYEN HACK (TIPP):
Én a Média Markt-ban vettem tegnap egy Meliconi fully 8-as univerzális távirányítót(3490 Ft) és miután meghekkeltem a tv-t visszavittem hogy nem jó és levásároltam az árát egy egyébként is szükséges termékre. :-)
jó full hd-zást mindenkinek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!