Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A nap fényképezése, árthat a...

A nap fényképezése, árthat a digitális gépeknek?

Figyelt kérdés
Decemberben vettem egy FujiFilm Finepix AX200-as fényképezőgépet, vadi újan. Kezdetben gyönyörű éles képeket tudtam vele csinálni, de mostanában, főleg távoli képeknél egyszerűen nem tisztázódik ki. Eddig több mint 14.000 db képet csináltam vele (természetfotózok). Ebben több naplemente, vagy napos kép is van. Előfordulhat hogy a nap fényképezése károsította a gépemet? Ha igen mit lehet tenni?
2011. jún. 14. 16:08
 1/3 anonim ***** válasza:

ha sokat néz a gép a napba folyamatosan, akkor kiéghet az érzékelő. ettől viszont nem homályos lenne a kép, hanem semilyen.

a tied inkább retkes lencse vagy AF gondnak tűnik. szemüvegtörlővel gyengéden pucold ki.

2011. jún. 14. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Akár árthat is. Viszont lehetne olyan kérésem, ha nem nagy gond, hogy tudnál képeket küldeni, amiket a géppel csináltál? Érdekelne! Nekem is ilyen gépem van, de képtelen vagyok rossz fényviszonyok között (este, bulikon) normális képeket csinálni vele.
2011. jún. 14. 16:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Éles a képe, csak ha távolit fényképezek vele és zoomolok, (digi nélkül)enyhén lenyomom a gombot, hogy fókuszáljon, és akkor kiélesedik, majd újra behomályosul. Meg ha amikor exponálok még éles volt a kép, de mire elmenti homályos... Nem típushiba lehet, mert régebben nem volt vele ilyen gond.
2011. jún. 15. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!