Vásároltam egy Packard bell laptopot és sehogy nem akar sikerülni a windows telepítés hogyan tudnám megoldani?
Linux van rajta és boot-lom de nem akar elindulni a windows telepítő :S
A linux zavarhat be?
A CD-ről, DVD-ről bootolást beállítottad a BIOS-ban?
Tudod, ahová Delete-vel, Tab-al, F11-el, F12-vel kell belépni. Aztán ha a CD-ről, DVD-ről bootol, akkor még gombot is kell nyomni, hogy elinduljon a windows telepítő. A telepítőben pedig törölni kell minden meglévő partíciót, majd újat kell létrehozni, egyet vagy kettőt, ahányat akarsz. Célszerű kettőt, egyet a rendszernek, mondjuk 50 gigát, ha win7-t akarsz, XP-hez kevesebb is elég. A másikat az adatoknak, filmeknek, stb. Aztán megformázni azt a partíciót, amelyikre a rendszer megy. Elég csak a gyorsformázás, mert a lassú órákig is eltarthat és nincs semmi értelme. Aztán ha majd minden kész, akkor visszaállítod, hogy a merevlemezről bootoljon és megformázod a többi partíciót, már windows alól.
A boot-lás beálitva milyen gombot kell megnyomni hogy elinduljón a telepitő?
Hogyan töröljem le a Linux-ot?
Bármelyik gombot, mondjuk a szóközt. De nem konkrétan a telepítő indításához kell megnyomni, hanem hogy bootoljon a CD-ről, DVD-ről, amit beállítottál neki. Persze a telepítőt is arról tölti be ebben az esetben, az igaz.
Linuxról nem tudok nyilatkozni, én még sosem szedtem le. Én úgy gondolnám, hogy simán ki lehet törölni a partíció törlésével, de ha nem, akkor passz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!