Nikon D 60 hoz milyen optika?
Húúú, ez így első sok volt.
Szerintem mielőtt bármit is vennél, tanuld meg használni a gépet. Az rengeteget tud segíteni. A záridő és a rekesz állításával tudod elérni, hogy éles képet kapj.
Az obihoz nem kell csatlakozó, hogy rá tudd tenni a gépre (hacsak nem speciális esetről beszélünk).
Tájkép esetén általában nagylátószöget használunk és csak ritkán telét.
Szóval első körben tanuld meg az alapokat.
Objektívek:
Szerintem az 18-55 és az 55-200 sem jó objektív, én nem venném meg egyiket sem (bár egy ügyes fotós, aki tudja kezelni a gépét az ezzel is tud jó képeket csinálni).
Szóval egynek mondjuk egy 18-70 és hozzá egy új 70-300 vagy a kettő helyett egy 18-200.
A 18-55 alapnak és tájképnek elég kell, hogy legyen, csak meg kell tanulni használni. Egy 18-105 szerintem felesleges mellé.
Inkább kéne valami a tele tartományba. A gond az, hogy a csarnokfotókhoz f2.8 kell, ami még Sigmában is elég drága dolog (használtan 140 ezer körül). Viszont a D60 ISO-jával sportot fotózni beltérben máshogy nem tudsz.
Ez mennyire fér bele a keretbe?
ha minoseget akarsz akkor nikkor af-s 85mm f/1.4 G
eleg jo optikaja van + coat bevonat, valamint nagyon jo rekesznyilas. ez nem zoom, szoval alapbol jobb.
nem nagyon erdemes olcso objektivet venni, akkor inkabb a gep legyen olcsobb de ne az objektiv.
ez az objektiv jo nagyobb tavolsagokra is, es mivel nem FF geprol beszelunk ehez meg hozzajon az ekvivalencia.
Sőt, jó még a fix 24, 35, 50...
Szerinted fog a kérdező 500e-t obit venni:
- egy d60-hoz?
- mikor kapta a gépet?
- amikor 55-200-as obit nézett ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!