Technikai kérdések a Nintendo Wii-ről? Segítenél?
1. Arról beszélnek, hogy külső HDD - ről mennek a játékok, és azt is mondják, hogy "backup".
- Ez a HDD egy sima hardisk, olyan ami pc-ben is van, vagy valami ami a Wii - hez gyártott csak?
- Mi az hogy "backup"?
2. Ahhoz hogy menjenek a másolt lemezek, vagy erről a HDD-ről a játékok, kell chipet belerakni, vagy már vannak ilyen programok is, amit elég feltölteni a gépre, és akkor nem kell szétszedni?
3. Ha nem kell chipeltetni, akkor akár én is tudok letölteni hozzá játékokat?
4. Mi az hogy softmodolt?
5. Mik a legalapvetőbb programok, amik kellenek a Wii - re, hogy sok Wii-is játékom lehessen, és hogy a NES, SNES, N64, GameCube játékok is menjenek?
Köszönöm!
Huh, szépen sorban:
1. USB-s merevlemezről van szó, bármilyen jó neki. Backupnak nevezzük a játékokról készült .iso "biztonsági" másolatokat.
2. Mindkettő jó megoldás, de a modernebb, és javasoltabb megoldás a szoftveres módosítás (softmodolás), melynek folyamán a Wii alapszftvere kerül megberhelésre, illetve kiegészül néhány új channellel. Nézz utána a Neogamma R9 Beta-nak, vagy az USB Loader GX-nek.
3. Persze, rengeteg helyről tölthetsz le játszásokat, pl. a wiiso.comról vagy torrentoldalakról.
4. Lásd 2. pont.
5. Sajnos emulátortekintetben nem vagyok otthon Wii-n (PC-n szoktam emulátorokkal tolni), de tudom, hogy vannak NES, SNES, N64 és még sok más emulátor Wii-re, ezeket softmodolás után lehet telepíteni, keress rájuk, vannak dögivel.
Másolt GC játékokat a Gamecube Launcherrel tudsz indítani, ezt is fel kell telepíteni majd, de ha gyári GC játékokat akarsz futtatni, akkor arra elég az alap beépített Disc Channel is.
Olcsóbban kijössz, ha veszel egy külső házat, amiben csak a ház van, és nem maga a HDD is - ezekbe belerakhatod a házba, és onnantól USB-vel csatlakoztatni. Csak figyelj a csatlakozójukra, hogy IDE vagy SATA.
Softmodolni te is tudsz, persze, vannak magyar oldalak is, maik ezzel foglalkoznak, gúglizz rá, ezer meg egyet találsz :)
"Olcsóbban kijössz, ha veszel egy külső házat, amiben csak a ház van, és nem maga a HDD is - ezekbe belerakhatod a házba, és onnantól USB-vel csatlakoztatni."
Van külső házam, mert az egyik vinyóm, az kihúzható, mert külsős(hordozható). Gondolom, akkor az a vinyóm jó is lesz hozzá. De a lényeg, hogy akkor nem kell venni ilyen új usb-s külső HDD-ét. Pont ezért tettem fel a kérdést. Hogyan jöhetek ki olcsóbban.
Kösz a választ!
flashdrive-ot is megeszi???? Ez tök jó! Most 20.-án leviszik az árát. Veszek egyet, és rákötöm az egyik vinyómat, és letöltöm rá az összes játékot!
Kösz a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!