Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Technikai kérdések a Nintendo...

Technikai kérdések a Nintendo Wii-ről? Segítenél?

Figyelt kérdés

1. Arról beszélnek, hogy külső HDD - ről mennek a játékok, és azt is mondják, hogy "backup".

- Ez a HDD egy sima hardisk, olyan ami pc-ben is van, vagy valami ami a Wii - hez gyártott csak?

- Mi az hogy "backup"?

2. Ahhoz hogy menjenek a másolt lemezek, vagy erről a HDD-ről a játékok, kell chipet belerakni, vagy már vannak ilyen programok is, amit elég feltölteni a gépre, és akkor nem kell szétszedni?

3. Ha nem kell chipeltetni, akkor akár én is tudok letölteni hozzá játékokat?

4. Mi az hogy softmodolt?

5. Mik a legalapvetőbb programok, amik kellenek a Wii - re, hogy sok Wii-is játékom lehessen, és hogy a NES, SNES, N64, GameCube játékok is menjenek?

Köszönöm!

2011. máj. 16. 10:48
 1/8 A kérdező kommentje:
És még valami! Most fogják csökkenteni az árát a gépnek. Mennyi lesz az új?(a sok figyelmetlen, meg még mindig 50e körül árulja a használtat)
2011. máj. 16. 10:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Huh, szépen sorban:

1. USB-s merevlemezről van szó, bármilyen jó neki. Backupnak nevezzük a játékokról készült .iso "biztonsági" másolatokat.

2. Mindkettő jó megoldás, de a modernebb, és javasoltabb megoldás a szoftveres módosítás (softmodolás), melynek folyamán a Wii alapszftvere kerül megberhelésre, illetve kiegészül néhány új channellel. Nézz utána a Neogamma R9 Beta-nak, vagy az USB Loader GX-nek.

3. Persze, rengeteg helyről tölthetsz le játszásokat, pl. a wiiso.comról vagy torrentoldalakról.

4. Lásd 2. pont.

5. Sajnos emulátortekintetben nem vagyok otthon Wii-n (PC-n szoktam emulátorokkal tolni), de tudom, hogy vannak NES, SNES, N64 és még sok más emulátor Wii-re, ezeket softmodolás után lehet telepíteni, keress rájuk, vannak dögivel.

Másolt GC játékokat a Gamecube Launcherrel tudsz indítani, ezt is fel kell telepíteni majd, de ha gyári GC játékokat akarsz futtatni, akkor arra elég az alap beépített Disc Channel is.

2011. máj. 16. 11:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Kösz a segítséget.

Akkor az a hardisk, ami a gépemben(3db van benne) van nem jó, mert nem usb-és? Tehát vennem kell egy ilyesmit?

[link]

Mert ezek nem jók?

[link]

Én is tudom softmodolni?

2011. máj. 16. 12:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Olcsóbban kijössz, ha veszel egy külső házat, amiben csak a ház van, és nem maga a HDD is - ezekbe belerakhatod a házba, és onnantól USB-vel csatlakoztatni. Csak figyelj a csatlakozójukra, hogy IDE vagy SATA.

Softmodolni te is tudsz, persze, vannak magyar oldalak is, maik ezzel foglalkoznak, gúglizz rá, ezer meg egyet találsz :)

2011. máj. 16. 13:07
 5/8 A kérdező kommentje:

"Olcsóbban kijössz, ha veszel egy külső házat, amiben csak a ház van, és nem maga a HDD is - ezekbe belerakhatod a házba, és onnantól USB-vel csatlakoztatni."

Van külső házam, mert az egyik vinyóm, az kihúzható, mert külsős(hordozható). Gondolom, akkor az a vinyóm jó is lesz hozzá. De a lényeg, hogy akkor nem kell venni ilyen új usb-s külső HDD-ét. Pont ezért tettem fel a kérdést. Hogyan jöhetek ki olcsóbban.

Kösz a választ!

2011. máj. 16. 13:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem, nem kell, flashdrive-ot is megeszik, a lényeg, hogy USB-n keresztül csatlakozzon, a többi már csak részletkérdés.
2011. máj. 16. 16:18
 7/8 A kérdező kommentje:

flashdrive-ot is megeszi???? Ez tök jó! Most 20.-án leviszik az árát. Veszek egyet, és rákötöm az egyik vinyómat, és letöltöm rá az összes játékot!

Kösz a segítséget!

2011. máj. 16. 18:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen viszi, de speckó fájlrendszer kell hozzá, nézz utána ennek: WBFS Manager, USB Loader GX.
2011. máj. 17. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!