Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Azt mondta egy hozzáértő...

Gbarkovicsk kérdése:

Azt mondta egy hozzáértő "okos", hogy úgy tudom kiszámolni egyszerűen az erősítő tényleges wattjait, ha a benne lévő biztosítékokat összeadom és megszorzom tízzel?

Figyelt kérdés
Azaz, mondjuk 3x40A-os bizt.1200Wattal hajtja meg ténylegesen a mélynyomókat! Ez most tényleg igaz? Számomra ez a része sosem volt átlátható!?
2011. máj. 2. 19:31
1 2
 1/12 anonim válasza:
3x40 az nem 120? :D
2011. máj. 2. 19:33
 2/12 anonim ***** válasza:
első, de annyi...ha meg megszorzod 10-zel, akkor 1200...;)
2011. máj. 2. 19:40
 3/12 anonim válasza:
szóval a kedves kérdezőnek van egy 1200W-os erősítője de fingja nincs, hogy valójában mi az és hogy működik? durva...
2011. máj. 2. 19:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Marhaság! Egy erősítő tényleges teljesítményét a végerősítőben levő aktív elemek (cső, tranzisztor, FET, IC)

határozza meg. Az adott alkatrész gyári adatlapján lehetne megnézni, de függ a tápfesztől, bemeneti jel erősségétől, terhelő hangszóró impedanciájától, stb.

2011. máj. 2. 19:47
 5/12 anonim ***** válasza:
utolsó, kár a gőzért...a marhaság! utáni részt kb a társadalom 99,99%-a nem érti :D
2011. máj. 2. 19:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Tök pontatlan de nagyjából igaz.

De amúgy van benne valami. teljesítmény az Volt* Amper tehát ha 12 voltos az erősítőd akkor 12 vel kell megszorozni.

Így ha 50Amperosak a biztosítékok akkor 12*50=600W nade ott a veszteség mert ugye ez a bemenő oldal. Ami ha 100W nak vesszük akkor tényelg 10*50=500

Attól függ hogy mennyinek veszed a veszteséget.

Amúgymeg ha az erősítőben 50 amperes biztosíték van, és te 49 amperral hajtod akkor 1 perc alatt túlmelegszik és kikapcsol vagy leég. Az másik kérdés hogy ekkora erősítésnél úgy torzít mint atom.

Az erősítő max teljesítményét csak pillanatnyi terheléscsúcsokban szabad kihasználni. számszerleg kb 5% ban

2011. máj. 2. 19:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Meg 74 %os marhaságos

Hülyét is írsz. Azt nem gondolod hogy a végerősítő Ic fet stb mind akkora hogy előbb a biztosíték old le és utána menne tönkre csak az ic

Okosnak tűnt amit mondtál de marhaság!

2011. máj. 2. 19:52
 8/12 anonim válasza:
Ne legyél már ennyire okos marha sok erősítőt szedtem szét javítottam , többek között a sajátjaimat is. És általában a bizti már csak akkor oldott le amikor a tranyók/ic már kifingott.És ez tény nem feltétlen a bizti old le előbb.De nektek nem éri meg magyarázni mert itt mindenki nagyon okos.
2011. máj. 2. 21:44
 9/12 anonim ***** válasza:
A logikátok szerint: ha 100 Amperos biztit rakok bele, nagyobb lesz a teljesítmény? Ostobák vagytok!
2011. máj. 2. 21:56
 10/12 A kérdező kommentje:

Nos,én csak azt szerettem volna megtudni,hogy pontosan,hogy is kell EGYSZERŰEN kiszámítani a tényleges teljesítményét az erősítőnek,mivel ami rá van írva(1000W,2000W) azt messze nem adja le....

És azt kikérem magamnak,hogy nem tudom mi ,hogy működik.

Jelenleg hangnyomásversenyeken veszek részt,igaz,kezdőként,de a 3. helyezés mindenhol megvan. Van egy dupla tekercses mélynyomóm ami ténylegesen 1500W,és ezt kellene meghajtani 1000-2000W-al,hogy leadja azt,amit tud. Meg most a kondenzátort kellene kicserélni ........

2011. máj. 3. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!