Azt mondta egy hozzáértő "okos", hogy úgy tudom kiszámolni egyszerűen az erősítő tényleges wattjait, ha a benne lévő biztosítékokat összeadom és megszorzom tízzel?
Marhaság! Egy erősítő tényleges teljesítményét a végerősítőben levő aktív elemek (cső, tranzisztor, FET, IC)
határozza meg. Az adott alkatrész gyári adatlapján lehetne megnézni, de függ a tápfesztől, bemeneti jel erősségétől, terhelő hangszóró impedanciájától, stb.
Tök pontatlan de nagyjából igaz.
De amúgy van benne valami. teljesítmény az Volt* Amper tehát ha 12 voltos az erősítőd akkor 12 vel kell megszorozni.
Így ha 50Amperosak a biztosítékok akkor 12*50=600W nade ott a veszteség mert ugye ez a bemenő oldal. Ami ha 100W nak vesszük akkor tényelg 10*50=500
Attól függ hogy mennyinek veszed a veszteséget.
Amúgymeg ha az erősítőben 50 amperes biztosíték van, és te 49 amperral hajtod akkor 1 perc alatt túlmelegszik és kikapcsol vagy leég. Az másik kérdés hogy ekkora erősítésnél úgy torzít mint atom.
Az erősítő max teljesítményét csak pillanatnyi terheléscsúcsokban szabad kihasználni. számszerleg kb 5% ban
Meg 74 %os marhaságos
Hülyét is írsz. Azt nem gondolod hogy a végerősítő Ic fet stb mind akkora hogy előbb a biztosíték old le és utána menne tönkre csak az ic
Okosnak tűnt amit mondtál de marhaság!
Nos,én csak azt szerettem volna megtudni,hogy pontosan,hogy is kell EGYSZERŰEN kiszámítani a tényleges teljesítményét az erősítőnek,mivel ami rá van írva(1000W,2000W) azt messze nem adja le....
És azt kikérem magamnak,hogy nem tudom mi ,hogy működik.
Jelenleg hangnyomásversenyeken veszek részt,igaz,kezdőként,de a 3. helyezés mindenhol megvan. Van egy dupla tekercses mélynyomóm ami ténylegesen 1500W,és ezt kellene meghajtani 1000-2000W-al,hogy leadja azt,amit tud. Meg most a kondenzátort kellene kicserélni ........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!