Mini DV kazettát hol digitalizálnak olcsón?
A MiniDV kazettára az anyag digitális formában kerül fel..
Legfeljebb konvertálni kell DVD, AVI vagy akármi formátumba.
Elsőnek: írok pm-et, köszi!
Másodiknak: digitalizálásnak hívják így is (találtam honlapokat). Se firewire kártyám, se dv kábelem, se a kamerám nem kompatibilis! Így pedig a kazettából nem lesz dvd!
Szia!
Nekem is ilyen Panasonic-om van.
Firewire kábel kell hozzá az dugd bele, usb-s nem jó hozzá.
Persze kell a pc-be is lennie firewire kártyának.
Aztán mint korábbi kommentelő írta a windowsos Moviemaker tökéletesen használható konvertálásra, vágásra..
Engedd meg, egy picit nem értelek.
Nekem a kamerázás az első öröm, a második, amikor vágom "dolgozok" vele, és lesz egy DVD lejátszóba nyomható, címsorral, feliratokkal, akár különböző áttűnéses effektekkel elkészített, "általam rendezett", pici túlzással film.
És akkor itt van hozzá a kártya+kábel 2360Ft.
Ennyit nekem megér, hogy bármikor előhúzom és másolom, vágom saját anyagom...
utsó: ennek örülök! Én teljesen mással foglalkozom, és nem köt le annyira a videóvágás! Köszönöm, hogy kerestél nekem kártyát! Egyébként a felvétel nem is az enyém! Sőt a kamera sem igazából...
előző: Asus M2N-X alaplapomon nincs firewire bemenet!
Muszáj vágni, nem is egyszer rosszul nyomtam a REC vége gombot, aztán ment csak úgy lóbálva 10 percet.
Meg aztán csinálok valamiről valamit, aztán valamivel később ugyanarról jobb szögben, megvilágítással születik jobb felvétel.
Általában a felét "eldobom", más számára unalmas is lenne.
Az én óradíjam 3000 Ft, de egy videóstúdióban ennél többért dolgoznak + ÁFA.
2003 óta dolgozom vágóként, szóval eléggé kenem-vágom a témát, azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!