Ezt az erősítőt lehet még javítani? Vagy dobjam ki?
Heló mindenkinek!
Van egy autós Blaupunkt GTA2 Special Mk ii-erősítőm, és számítógép tápegységről üzemelt nagyon sokáig. Azonban a mapi nap pukkant egy hatalmasat, és levágta az áramot. Én szerintem megkapta a 230 Voltot...:S Levettem az alját, és láttam, hogy elpukkant benne egy tranzisztor, vagy nemis tudom hogy mi. Büdös, és körülötte fekete égett.
Íme az erősítő bordóra festve:
Itt van az égés két képben:
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném, mivel nem 2napig spóroltam rá és nagyon jó erősítő:S
Szóval minden választ szívesen fogadok:)
A PC tápból nem tud kijönni 220V, abból 20-nál többre nem telik.
Úgyhogy ott végig kell nézni, mi károsodott...
Ahha
itt találtam egy oldalt, amin rengeteg féle ellenállás és mindenféle kis szir--sz@r van:D
innen tudnék vásárolni olyan alkatrészt, ami kimehetett benne?
Az a baj, hogy nem biztos, hogy csak azok az alkatrészek mentek tönkre, amik látványosan megdöglöttek. Félvezetők, főleg IC-k úgy is tönkre tudnak menni, hogy semmi nem látszik, és azokat még csak kimérni sem lehet rendesen. Elképzelhető persze, hogy megjavul csak ezektől is.
Boltnak javaslom a Lomex vagy Incomp nevűeket, szerintem olcsóbbak.
öreg hiba egy kapcsoló üzemű tápegységről erősítőt hajtani...
gondolj már bele, ha az az erősítő valóban lead 400 wattot (fele talán igaz) akkor tápoldalról a felvett teljesítmény 6-700watt, nos ahhoz azért elég komoly pc-s táp kéne... 50 amper basszus :D az elég komoly áram
nemtom mi baja, de pc-s tápról ne akarjon már senki egy majd fél kilowattos erősítőt hajtani...
utolsó: figyelj ez a tp 600as corsair simán elviszi
maxon nembírja mert az erősítőn a led igencsak pislákol olyankor de akkoris nekem kb 2évig ment egy másik táppal ezzel meg ment egy évet gondnélkül
véletlensem öreghiba....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!