Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért fontos, hogy egy fénykép...

Miért fontos, hogy egy fényképezőgépben hány expo van?

Figyelt kérdés
2009. márc. 2. 07:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első hozzászóláshoz reagálva: BUTAság! Semmi köze a kérdéshez, de amit leírt, annak sincs értelme :)

A második hozzászóló: teljesen korrekt, de azért kiemelném, hogy egy félprofi gépnek is illene kibírnia 150-200 ezer expot. Egy profi gép 500 ezret is simán elvisel (de inkább többet).

Létezik egy oldal, ahol a felhasználók saját bevallásuk szerint beírják a gépük éppen aktuális expo számát és azt is, hogy működik-e még a gép vagy sem. Sajnos nincsmegerősítés, egyéni bevalláson alapul a dolog, de szerintem nagyjából valós adatokat tartalmaz. Típus alapján ellenőrizhetőek az adatok.

Személyes tapasztalat:

350D: ~120 ezer expó (működik)

40D: 40 ezer expó (működik)

2009. márc. 3. 20:02
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit beszállnék. A kérdésre meglett a válasz, erről ennyit.

Viszont: Tételezzük fel, hogy a kérdező azt kérdezi, hogy "Miért fontos, hogy egy fényképezőgépen hányféle expozíciós mód van?"

Első válaszoló, te ugye erre a kérdésre válaszoltál, mégpedig a "motívumprogram"-oknak (pl. portré, sport, étel, kisállat, baba, party, anyámtyúkja) titulált dolgokat emlegetted, amiknek szerintem sincs túl sok teteje, olyanoknak való, akik csak kattintgatni szeretnének a fényképezőgéppel. De: vannak olyan kiskompakt gépek, amiken nincsenek a P,A,S,M (vagy P,Av,Tv,M) módok, tehát maradnak a motívumprogramok és a tök automata. Többé-kevésbé használhatók ezek, de elég sokszor hülyeséget csinálnak (pl. fehéregyensúly, vakuhasználat). Ez van, aki ilyet vesz, úgysem fotózni akar vele.

A nagyobb kompaktokon (bridge-ek) már nem csak az automata és a motívumprogram módok találhatók meg, itt már lehet állítgatni, ez esetben azért messze jobb eredményeket lehet elérni, mint az automata móddal, vagyis szerintem nincs ebben igazad. Ha az automata mód alatt a programautomatikát (P) érted, akkor elnézést. Viszont mint mondtam, ilyen kevés kiskompakton van. Lényeg, hogy aki kicsit is "fotózni" szeretne, bridge gép alá ne adja a dolgot.

2009. márc. 4. 00:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Megerősítem, az expószám, vagyis az elkattintott képek száma csak a tükörreflexeseknél lényeges, mivel ott mechanikus működésű a zárszerkezet, ellenben egy kompakttal, amelyben elektronikus és nem kopik a gép minden expónál.

[link]

Itt láthadod, milyen összetett egy mechanikus zár működése. A profi gépeket 100.000-200.000 képre hitelesítik, viszont ez nem jelent garanciát, csak egy marketingadat, a kisebb gépek is általában 50.000 ezret kibírnak, viszont nemrég került napvilágra egy írás, miszerint a Canon az alsó kategóriás gépeit, az 1000D és 450D-től kezdve 100.000 expozícióra teszteli.

Szép fényeket!

2009. aug. 22. 00:33
 14/16 anonim ***** válasza:
bocsánat, nem 50.000 ezret, hanem ötvenezret
2009. aug. 22. 00:34
 15/16 anonim válasza:
Ú, első delikvens nagyon gáz szegény. Miután jobb lett volna elbújnia, még rátett egy lapáttal :)
2012. febr. 5. 22:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Hogy hányszor volt kiállításon. :-D
2018. júl. 1. 04:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!