Földi digitális tv (DVB-T) vétele nem ment egy "házi-szobaanteannával" és egy 10 centis botantennával, egy rendes erősítős dvb-t szobaantennával menne, vagy ide már tetőantenna kell?
Budapest külső részén lakom kertes házban. (Csepel)
Vettem egy dvb-t dekódert, hogy az alap csatornákat digitális minőségben tudjam nézni. Kétféle szobaantennám van itthon az egyik egy régi hifi rádióantennája tévéantennává összeeszkábálva. Egy szigetelt, Y-alakú drót, aminek egy koax-dugó a vége, megy 1 métert, kettéágazik és a kettőágazott két szára is 1 méter hosszú. Ezzel az antennával analógban tudtam venni ez RTL KLUB-ot tökéletesen, a TV2-őt és az M1-et szemcsésen. Amikor a DVB-t dekóderre kötöttem rá, semmit sem talált.
Van a 10 centi hosszú bot antenna is, azzal sem talált semmit a dekóder.
Érdemes vennem egy dvb-t lehetőleg erősítős szobaantennát és azzal bepróbálkozni, vagy ide már tetőantenna kell?
DVB-t szobaantennából melyik ideális,
az ilyen:
vagy az ilyen:
kinézetű?
Az a baj, hogyha gyenge a vétel, az erősítő nem mindig segít, akadozó vétel lesz az eredménye.
Egy jó nyereségű tetőantenna ugyanannyiba kerül de tökéletes jelet ad.
Mielőtt TV antennát vennél, keress egy antennaszerelőt, és kérdezd meg, hogy tapasztalatai szerint milyen az ellátottság a környéketeken. Nálunk pl. Kom-Eszt = 0
Digitális adást csak kábelen, IPTV-n tudunk nézni. Nem tudom, másutt mi a helyzet, de a Tescokban 7000.- körüli árakon árulják az antennát. Aztán ha nem jön össze, a Vaterán eladják 1000.- ft.-ért.
Mivel gyenge a jel, ezért még az erősítős szobaantennával sem mész semmire, emiatt kell tetőantennára váltanod, hogy fogni tudjad a DVB-t jeleket.
A gyenge jelek annak tudhatóak be, hogy ne zavarják meg a MIG-21-es (ha jól tudom, róluk van szó) repülőket. Egyedül, azt hiszem, a Bakonyban van olyan lehetőség, hogy jó a vétel, persze akkor is, ha közelben van az ember (de ez, a PC-hez való DVB-t vevőnél lévő kisantennáról van szó).
A DVB-T vételi lehetőséget amúgy nézni kell, mert vannak fehér területek, ezért ott, a műholdas adással próbálkoznak (mármint kedvezőbben adni), hogy ne legyen akkora gond a lefedettséggel.
Kaptam kölcsön egy négyzet-alakú erősítős DVB-T antennát, azzal tökéletesen jön az adás.
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!