Üdv mindenkinek! Milyen hangszórót vegyek autóba? (Többi lent. )
Az, hogy hány utas, abból a szempontból mindegy, hogy mire kötöd rá.
De már bocsáss meg, ha minimális igényeid vannak is (nem ezt írtad), akkor a 10cm-es hangszóró igen-igen felejtős.
Értem én amit mondasz, de 10cm-es hangszóróból egy ifjonc számára nem "fog jönni" elegendő mély hang.
Nagyobb hangszóró, kalaptartót megerősíteni, akár csak két faléccel, nem nagy ügy, már ha túlteszed azon magad, hogy "megrongálod".
De ha van, kipróbálhatod a 10 centist, és ne befolyásoljon az én véleményem...
Ja! Volt még kérdésed..
A jobb hangzás érdekében használnak több utas rendszereket. Miért? Azért mert egy nagy membrán átmérűjű
hangszóró (hogy a mély hangok jól szóljanak, mert annak az kell), a membrán méretei/súlya miatt nem tud 10000 (ez ugye 10kHz, az ember meg még, ha ifjonc hallja a 20-at is) oda vissza mozgást végezni másodpercenként. Leválasztjuk a mély hangokat, és csak ezt küldjük a nagy hangszóróra.
A magasakat is leválasztjuk, ezt küldjük a kis átmérőjű, kis tömegű membránnal rendelkező hangszóróra, amely emiatt elég fürge hozzá, hogy tudja is követni a sok-sok rezgést. Ez így kétutas, ínyencebbek/igényesebbek csinálnak 3 ill. 4 felé osztást is, akkor már több utas a rendszer.
Mielőtt belém kötnének, tudnám ezt sokkal szakmaibb szavakkal, precízebben is megfogalmazni, de gondoltam, az egyszerűbb fogalmazás jobban érthető, mert egy jó hangváltó/hangszóró rendszer jóval bonyolultabb, mint itt látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!