Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy digitális fényképező...

Egy digitális fényképező leírásánál ezt hol keressem?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék, amely azonnal elkészíti a fotót, ahogy lenyomom az exponáló gombot. Jelenlegi gépemnél (régi darab) rengeteget kell várni, így a pillanat gyakorta elszáll. Totálisan laikus vagyok, nem tudom ezt egy leírásban hol keressem, illetve mit kell lássak. Segítenétek? Köszönöm!
2011. márc. 20. 20:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igen, nekem olyan kell, amit lehet nyomni - mint süket a csengőt - és egyből készíti a fotót. Az, hogy HOGYAN KELL FÉNYKÉPEZNI, marhára nem érdekli a gyerekem, nem fog ott nekem pózolni. Köszi a hasznos válaszod...
2011. márc. 21. 14:14
 12/15 anonim ***** válasza:

21:10 és 10:14 vagyok.

Tessék akkor a még hasznosabb válaszom:

Ha nem vagy hajlandó alapszinten megtanulni egy eszköz használatát, akkor ne csodálkozz, ha nem a várt eredményt kapod.

A fókuszálási időt kétféleképpen tudod megúszni: vagy olyan gépet veszel, amelyen van kézi fókuszgyűrű (drága bridge, tükrös, vagy MILC - tükör nélküli cserélhető objektíves), ezeknél előre beállítod a fókuszt kézzel, aztán már csak lődözni kell a képeket. De itt nem úszod meg, hogy kicsit beletanulj a fotózásba - ami még senkinek sem ártott meg egyébként.

A másik megoldás a másik véglet, egy fixfókuszú kamera, ami egyáltalán nem fókuszál. Ezért nincs is fókuszálási idő. Ilyenek a leggagyibb mobiltelefonokban vannak. Ezek azért nem fókuszálnak, mert nagyon kicsi az objektívük, de emiatt kevés fény jut be, ergo ha nem napfényes strandon fényképezel, akkor csapnivaló képmonőséget kapsz,és akkor meg azért leszel majd szomorú.

Sajnos olyan megoldás nincs, hogy olcsó cuccal kapáslövésből jó minőséget csinálsz. Érdemes egy kézifókuszos gépet venni, és kicsit beletanulni a kezelésébe. Jó játék is különben, élvezni fogod.

2011. márc. 21. 16:33
 13/15 anonim ***** válasza:
Sportüzemmódban (vagy úgy egyébként) van követő fókusz a kompaktokon? Sokat lendítene a problémán, cserébe hamar lemerül az aksi.
2011. márc. 21. 22:32
 14/15 Olga néni ***** válasza:
0%
Persze. A kompakt gép áráért még egy néger rabszolgát is adnak mellé, aki a sportfotózás közben egy pálmaággal legyezi a szegény fotóst, és közben hűsítőt kínál neki, hogy a nagy melegben ne izzadjon.
2011. márc. 21. 23:02
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves 16:33-as. Félreértettük egymást. Tudom, hogy úgy kell fotót csinálni, félig lenyomom a gombot, fókuszál és lő. Ez rendben is van. Csak mivel - mint írtam - laikus vagyok (vagyis nem fotós), és őszintén bevallom, egyelőre ennél jobban nem is akarok a fényképészetbe belemászni, azt gondoltam, hogy 11 év alatt változott a technika. Vagyis már lehet olyan kis gépet kapni, amely tudja azt, amit én szeretnék. Ezek szerint nem. Komolyabb fényképezőt majd csak akkor akarok venni, ha a mostanim (ami bár régi, de kiválóan szuperál, és szeretem is) feladja a szolgálatot.

Szóval itt nem arról volt szó, hogy nem tudok fotót készíteni, csak mire kivártam, hogy fókuszáljon és képet csináljon, addigra a gyerekem gyakorta már a szomszédban volt (persze képletesen).

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 22. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!