Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Lehetséges, hogyha sokat néz...

Lehetséges, hogyha sokat néz valaki szemüveg nélkül 3D-t, akkor egy idő után szemüveg nélkül is látni fogja, mert hozzászokik?

Figyelt kérdés
2011. márc. 20. 20:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem, maximum összehányod magad.
2011. márc. 20. 20:31
 2/9 csapacsupa ***** válasza:
Hát ha 25Hz-en elkezdesz felváltva pislogni akkor lehetséges.
2011. márc. 20. 21:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Csapacsupa: 25 Hz? És ha 100 Hz-es TV-je van, akkor 50 Hz? :-)))
2011. márc. 20. 21:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Macskákkal csináltak olyan kisérletet, hogy a fülükre rákötötték a szemideget, és megtanultak látni. Nem gondolnám, hogy lehetetlen, nem véleményt akarok, hanem az írjon aki tud hasonló kisérletet, vagy tudományos véleményt. Fejjel lefele is meg lehet tanulni látni pl.
2011. márc. 20. 21:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezt a szemideges dolgot nem nagyon hiszem el, de azt igen, hogy a vakok a fülükkel "látnak". A visszhang alapján tájékozódnak, egyszer volt talán a mythbustersben, vagy valami ilyesmiben a discoveryn.
2011. márc. 20. 21:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Végülis nem lehetetlen, mi is megtanultuk elviselni a sok normálatlan kérdést.

Végülis a mobilod is eldobhatod, hiszen ha megtanulod értelmezni a gsm hálózat jeleit, onnan már csak játék pl sms-t fogadni.

2011. márc. 20. 21:38
 7/9 csapacsupa ***** válasza:

Csak egy példa volt amit írtam. Megtanulhat a szemgolyóival polarizálni is ha arra a technológiára gondol. Itt persze a kérdésben még csak ki sincsen kötve, hogy melyik 3D-s megjelenítő megoldásról van szó, melyikre kíváncsi. A Nintendo 3DS-t egyébként lehet szemüveg nélkül is látni, még csak idomulni sem kell hozzá.

A vakság pedig nem ide tartozik, mert ott arról van szó, hogy egy kiesett érzékszervet egy másik vesz át azzal, hogy az élesedik. Alapvetően a denevéreknél ez evolúciós kérdés persze de ott is ez történik pl. Amit te áhítasz az az, hogy egy már meglévő és működő érzékszerved kitörve a fizikai határain túl, másra is képes legyen. Ezt pedig nem lehet. Azt sem tudom elhinni, hogy az a macska látott a fülével, akárhogy is tekergették.

Lényeg a lényeg, amit te szeretnél, az nem fog megtörténni.

2011. márc. 20. 21:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Teljesen normális kérdést írtam, nem tudom miért kell baromságokat irni. Az írjon, aki ért hozzá, és relevánsan hozzá tud szólni. Természetesen nem a polarizációs megoldásra gondolok, hanem a kék pirosra. Ehhez csak az agy képfeldolgozási algoritmusának kell megváltoznia, és lényegtelen a frame per secundum. Egyáltalán nem lehetetlen értelmeznie az agynak a látott képet, azt is meg tudja tanulni, ha valakire torzított szemüveget raknak, ilyen irányú kisérletek voltak már, és mint említettem durvábbak is voltak macskákkal. A macska még a 2D-s jeleket is fel tudta dolgozni az addig lényegében 1D-s jeleket befogadó fülével.
2011. márc. 21. 08:11
 9/9 A kérdező kommentje:
ui: Csak hogy értse az utolsó hozzászóló is: A macska nem a fülével látott, hanem a szemét rákötötték a fül idegeire, és az agy azon területe megtanult látni, ami addig a hallásért volt felelős.
2011. márc. 21. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!