Lehetséges, hogyha sokat néz valaki szemüveg nélkül
3D-t, akkor egy idő után szemüveg nélkül is látni
fogja, mert hozzászokik?
Biztos, hogy nem, maximum összehányod magad.
2011. márc. 20. 20:31
Hát ha 25Hz-en elkezdesz felváltva pislogni akkor lehetséges.
2011. márc. 20. 21:09
Csapacsupa: 25 Hz? És ha 100 Hz-es TV-je van, akkor 50 Hz? :-)))
2011. márc. 20. 21:13
4/9 A kérdező kommentje:
Macskákkal csináltak olyan kisérletet, hogy a fülükre rákötötték a szemideget, és megtanultak látni. Nem gondolnám, hogy lehetetlen, nem véleményt akarok, hanem az írjon aki tud hasonló kisérletet, vagy tudományos véleményt. Fejjel lefele is meg lehet tanulni látni pl.
Ezt a szemideges dolgot nem nagyon hiszem el, de azt igen, hogy a vakok a fülükkel "látnak". A visszhang alapján tájékozódnak, egyszer volt talán a mythbustersben, vagy valami ilyesmiben a discoveryn.
2011. márc. 20. 21:35
Végülis nem lehetetlen, mi is megtanultuk elviselni a sok normálatlan kérdést.
Végülis a mobilod is eldobhatod, hiszen ha megtanulod értelmezni a gsm hálózat jeleit, onnan már csak játék pl sms-t fogadni.
2011. márc. 20. 21:38
Csak egy példa volt amit írtam. Megtanulhat a szemgolyóival polarizálni is ha arra a technológiára gondol. Itt persze a kérdésben még csak ki sincsen kötve, hogy melyik 3D-s megjelenítő megoldásról van szó, melyikre kíváncsi. A Nintendo 3DS-t egyébként lehet szemüveg nélkül is látni, még csak idomulni sem kell hozzá.
A vakság pedig nem ide tartozik, mert ott arról van szó, hogy egy kiesett érzékszervet egy másik vesz át azzal, hogy az élesedik. Alapvetően a denevéreknél ez evolúciós kérdés persze de ott is ez történik pl. Amit te áhítasz az az, hogy egy már meglévő és működő érzékszerved kitörve a fizikai határain túl, másra is képes legyen. Ezt pedig nem lehet. Azt sem tudom elhinni, hogy az a macska látott a fülével, akárhogy is tekergették.
Lényeg a lényeg, amit te szeretnél, az nem fog megtörténni.
2011. márc. 20. 21:45
8/9 A kérdező kommentje:
Teljesen normális kérdést írtam, nem tudom miért kell baromságokat irni. Az írjon, aki ért hozzá, és relevánsan hozzá tud szólni. Természetesen nem a polarizációs megoldásra gondolok, hanem a kék pirosra. Ehhez csak az agy képfeldolgozási algoritmusának kell megváltoznia, és lényegtelen a frame per secundum. Egyáltalán nem lehetetlen értelmeznie az agynak a látott képet, azt is meg tudja tanulni, ha valakire torzított szemüveget raknak, ilyen irányú kisérletek voltak már, és mint említettem durvábbak is voltak macskákkal. A macska még a 2D-s jeleket is fel tudta dolgozni az addig lényegében 1D-s jeleket befogadó fülével.
9/9 A kérdező kommentje:
ui: Csak hogy értse az utolsó hozzászóló is: A macska nem a fülével látott, hanem a szemét rákötötték a fül idegeire, és az agy azon területe megtanult látni, ami addig a hallásért volt felelős.
Kapcsolódó kérdések: