Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért ugrál a kép felvétel...

Miért ugrál a kép felvétel közben?

Figyelt kérdés

Itthon lévő videokazetták digitalizálására vettem egy ION Video 2 PC elnevezésű kütyüt ami AV bemenetekkel rendelkezik és az ezen kapott jelet alakítja USB-re. Van egy GPX VCD 6030 Video-DVD combi, ezzel próbáltam a dolgokat összehozni, hiszen elég jónak számít a videólejtászója (6 fejes, Nicam Stereo stb.) Na most az a helyzet, hogy a viszonylag új (2000 körüli) kazettáknál kiírja, hogy "Play SP Hi-Fi Stereo" és ilyenkor a kép szellemképesen és ugrálva jelenik meg a gépen.(mentés után is) A régi Televideo kazetták és a felvettek gond nélkül mennek. Kérdésem, hogy ha ez okozza a gondot, akkor a Hi-Fi Stereot hogyan tudom kikapcsolni? Távirányítója elveszett, univerzálissal használjuk.

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 19. 14:43
 1/3 anonim ***** válasza:

első szabály: sosem vásárolunk kínai "mérnök-szabásúak" által tervezett eszközt PC-hez.

második szabály: videódigitalizálást függetlenítjük a PC-től, ezzel rengeteg bosszúságot, minőségi problémát és időveszteséget takarítunk meg.

venned kell egy DVD felvevőt.

lehet VHS-DVD kombó gép is, vagy olyan ethernet hálózatra köthető belső merevlemezes házimozi, aminek van analóg videó bemenete a VHS videó összekötéséhez.

mivel ezzel az Mpeg2-ben tárolt analóg videódat minimális minőségromlással DVD-re írhatod, sokkal jobb képminőséget érhetsz el, mint PC-s PCI vagy USB szarságokkal, ahol még a csúnya földhurokkal, RGB konverzióval is számolnod kell.

2011. márc. 19. 16:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de igazából az érdekelne, hogy ezzel az összeállítással mit tudok kezdeni, mert most nincs erre fordítható pénzem több...Egyébként a színkorrekciót stb. a program automatikusan elvégzi és mpeg-ben ment.
2011. márc. 19. 16:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Az újabb kazetták másoltak vagy gyári műsorosak? Amennyiben műsorosak, lehetséges, hogy másolásvédelemmel vannak ellátva. Én is jártam így, aztán szereztem egy ősrégi TV-tunert, azzal sikerült digitalizálni a védett kazettákat.
2011. márc. 30. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!