Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi a különbség a fényképezőgép...

Mi a különbség a fényképezőgép egyszerű automata módja és az automata módja között?

Figyelt kérdés
Még egy kérdsé!Amit kaptam a géphez telepítőlemezt azzal le tudom szedni a kiirt dátumot és tudom csökkenteni a vörös szemet?
2009. febr. 21. 15:36
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem semmi különbség nincs. A dátumot fényképezőgépen lehet beállítani, hogy ki legyen írva, vagy se. És, igen, a gépen lehet leszedni a vörösszem hatást.
2009. febr. 21. 18:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az egyszerű üzemmód, az az abszolút hülyeüzemmód. Az automata üzemmódban a gép beállítja magának a rekeszt, a zárat, fehéregyensúlyt és nagy valószínűséggel relatíve jó lesz kép, de át is vághat úgy mint annak a rendje. A dátumot a fényképezőgépen lehet állítani, valamint alkalmazd a vörösszem effektust is, ilyenkor bekacsol az AF segédfény.
2009. febr. 21. 18:45
 3/6 A kérdező kommentje:
a vörös szem effektust hol kell alkalmazni? Nikon gépem van.
2009. febr. 21. 20:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Az AF segédfény lenne a vörös szem effektus? hát attól megvakulok, majd kiszúrja a szemem :(
2009. febr. 21. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az AF segédfénynek ehhez semmi köze. A sötétben, félhomályban kapcsolódik be abban az esetben, ha automata (vagyuis nem manuális/kézi) fókuszt használunk. Nincs elég fény a fókuszáláshoz, ez a segédfény világítja meg az adott tárgyat, amire fókuszálunk, ezáltal kiszámítva a fókusztávolságot.

A vörös szem kialakulásának megelőzésére a vaku a kép készítése előtt villan egyet (ezáltal csökkentve a pupilla méretét), hogy második villantásnál (a kép elékszítésének idejében) ne vagy kisebb legyen a vörösszem. Mégjobb megoldás: az optikai tengely és a vaku közötti távolság növelése (csak külső vaku esetén kivitelezhető). Legáltalánosabb (és 1-2 proginál nagyon hatásos) megoldás a sowtware-s korrigálás.

2009. márc. 1. 20:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt hogy egyik rosszabb mint a másik.
2018. júl. 1. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!