Hány ohmos lehet a Sal wrc 10 tipusú,250 w-os mélyláda hangszórója?
Kaptam egy ilyen mélyládát, de nem tudom hány ohmos, nincs feltüntetve sehol rajta.
Adatok :Zenei teljesítmény.: max 250 W Hangszóró: 250 mm PP Cone aranyozott banán / csavaros csatlakozó méret (mm): szél.: 470 x mag.: 320 x mély.: 370
utána nem néztem, de általában nagyon nagy többségük a mélyeknek 4 ohm. Kivétel az alsó kategóriában alig akad. Felül már 2x4ohm is van sok(dupla tekercses), vagy van olyan sub amit lehet 2-ben és 4-ben is kapni. Amugy 4 ohmos ez szinte biztos.
Nem lehet simán rákötni. Behal a hifi végfoka. A szobai rendszerek nagyon nagy többsége 8ohmos, az autóhifiben pedig 4 a nagy átlag. Mindenképp erősítő kell hozzá, elvileg elviseli, ha normális darab. Bár nem ideális.
4 ohmos 100W-os a hangszóró benne. Nagyon kell figyelni vele, mert nem tolerálja a magas hangokat, könnyen leég a tekercs benne a magas hangoktól. Ha az otthoni hifid 4 ohm-os, rá tudod kötni, csak figyelj, hogy ne hajtsd ki a lelkét szegény hangszórónak. Ne engedj rá közvetlen 400W-ot, mert esetleg elrepül a membrán.
Újratekercselve amúgy egész szép hangú hangszóró lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!