Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen erősítő, mélynyomó...

Milyen erősítő, mélynyomó kell egy pár 450W-s hangfalhoz?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy keverőpultot, egy pár 450W-s hangfalat, és egy erősítőt.

A keverőpultom típusa: Soundcraft COMPACT 10

Itt van a 450W-s hangfalpár (2db-ot fogok venni) [link]

És amit szeretnék kérdezni, hogy milyen erősítő kell 2db 450W-s hangfalhoz? És ha megtehetem még egy mélynyomót is szeretnék venni. Azt már csak akkor akarok venni, hogyha a két hangfal nem elég jól szól.

Szóval akkor milyen erősítőt javasoltok? És ha tudtok valami olcsó mélynyomót akkor olyanokat is írjatok!

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. febr. 27. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Ettől a hangfaltól ne várj sokat, egy jóminőségű 300W-os erősítő úgy égetné el egyhelyben ahogy van. Egyébként is én pl hangfalat úgy veszek, ha aszondja a csávó, hogy ez biztos 400W, akkor egy 400W-os tápot rá kell kötni, és simán bedugni az áramba.. Zúg mint a veszedelem, de ha kibírja akkor tényleg 400W. Ez a hangszóró szerintem egy 200W-os szinuszjellel is bajban lenne. Értem én, hogy ez olcsó, de tényleg ne várj sokat. Inkább gyűjtsd a pénzed, leskelődj DJbörzén, vannak pöpec kis rendszerek, de 100 alatt nem úszod meg, ezek mindere valók csak hangosításra nem
2011. febr. 27. 13:38
 2/5 anonim válasza:
De mire kell hangositásra?Szóval PA-s cucc kell?Mert akkor a zsbedbe kell nuylni.A linken látható hangfalat én sem ajánlom ELég gygyi:S:S:s
2011. febr. 27. 18:36
 3/5 A kérdező kommentje:

Te tényleg! Mi a baj vele? Miből gondoljátok, hogy nem bir el 450W-t?

De ha hallom, hogy nem jól szól. Recseg, nagyon dübög akkor nem fogom magasabbra tekerni a hangot.

Egy termet kell behangosítani. Eddig 2 db 250W-s hangfallal sikerült behangosítani. De még annál azért lehetne hangosabb azért akarok 450 Wattosat. Lehet, hogy csak egy 350W-s hangfalnak felel meg a teljesítménye, de jobb mint a 2 X 250.

2011. márc. 1. 23:42
 4/5 anonim válasza:
tényleges 250 watott szerintem bőven elég de nem hiszem hogy tényleges lenne az a teljesitmény.Szerintem próbálj valami olcsóbb pa s hangfalat venni és hangosits négy hangfalal ha birja az erősitőd.
2011. márc. 2. 20:08
 5/5 Ádi99 válasza:
Nem a recsegésről és a dübörgésről van szó, tehát nem a szólásról, hanem a teljesítményről. Oda kell figyelni az impedenciára, aztán nekem is volt pl egy Sal hangfalam ami darabonként 350Wattosak lettek volna de csak egy 2x50W-os 8Ohm-os Videoton erősítővel hajtottam és az pont jó volt neki. Ajánloma figyelmedbe az árban a Reflex Mega R400-at és hozzá egy Castone CPA-1200B erősítőt mert az egy jó párosítás csak egy a lényeg, hogy ne clip-eljen!
2013. jún. 5. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!