Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan hozhatom ki a legjobb...

Hogyan hozhatom ki a legjobb hangzást a Basszus erősítőmből?

Figyelt kérdés

Kezdő "zenész" vagyok, már 1 párszor próbáltunk a haverokkal próbateremben, de valahogy a hangszerelés sose jött össze jól. Két gitár és 1 dob mellett játsszom főleg alternatív ill. hard rockot (RHCP, Nivana, Guns 'n' Roses). Ha valaki tudna segíteni abban hogy melyik poti pontosan mire jó milyen hangzást ad, vagy tudna írni vmilyen konkrét beállítást azt megköszönném. :)

Kép a bass fejről:

[link]

2011. febr. 10. 20:34
 1/9 Horváth Tomika válasza:

Volume mint tudod a hangerő.

A bass a basszus.

A treable a magashangzás

A middle a középmély

Tedd csutkára az összeset és mélyládára monóba kösd rá.

Ha így sem megy akkor az elöbb felsorolt bass és treable hangolásával érhete el a jobb hangzást.

De mivel ez egy basszuserősítő ezért lehetséges hogy magas hangot nem várhattok tőle.

2011. febr. 10. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:

"De mivel ez egy basszuserősítő ezért lehetséges hogy magas hangot nem várhattok tőle."

Látszik, hogy értesz hozzá.

[link]

Ez a használati utasítása, angolul le van írva minden potiról, hogy mit csinál, legalul találsz pár ajánlott beállítást is, azokat kipróbálod és finoman hozzáigazítod a ládádhoz/gitárodhoz.

2011. febr. 11. 01:31
 3/9 Horváth Tomika válasza:

Látszik hogy szar vagy bameg.

Egy basszuserősítőtől n várjál magasat.

Nekem is van nem 1 darab és magasat limiterrel tolom be rajta.

Ennyi különben meg Ez nem magas hangzásra lett kitalálva ennyi vagy

2011. febr. 11. 14:52
 4/9 Horváth Tomika válasza:

Egy combo kell hozzá igazából amivel megcsinálhatod a magas hangot.

Abbol a basszuserősítőből ő magas hangot nem fog kiadni combo nélkül még ha az angol beállításaiddal próbálkozik sem

2011. febr. 11. 14:55
 5/9 Horváth Tomika válasza:

Milyen leckéről beszélsz te?

Hagyjuk csak tudod az intelligencia magassága sugárzik belőled ugyanis nem úgy kell kezdened talán a szövegedet hogy gyökér.Gyökér az egyedül te vagy.

Az első válaszomnál meg csak próbáltam segíteni.

Az hogy ment e vagy sem az 1 dolog.

De hogy te sötét vagy az biztos magatartás terén

2011. febr. 11. 21:26
 6/9 Horváth Tomika válasza:

Tudod mit?

Mivel ilyen okos vagy mint a föld magyarázd meg akkor te neki és nekem ne magyarázd meg hogy hogyan kell használni ilyeneket ugyanis nem egy ismerősöm foglalkozik ezzel évtizedek óta.

Szóval akkor hajrá hozzá.

A trágár obszcén szavaidra meg senki sem kíváncsi mert ilyen szélhámos emberek akiknek nem tetszik ha valaki hibázik vagy nem jól ír valamit rögtön ez a reakciója.

Kicsit gondolkozzál

2011. febr. 11. 21:29
 7/9 Horváth Tomika válasza:
Ha annyira akarom akár egy keverőpulttal is állíthatok a potikkal rajta..
2011. febr. 11. 21:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Jól 1másnak estetek. :D Nem igazán értem milyen magas hangról beszélsz, mert hogy basszus gitárról van szó. A leirást köszönöm majd megpróbálom kibogarászni de inkább tapasztalatokra lettem volna kiváncsi, hogy ki hogy ügyeskedik ilyen feltételek mellett. azért kösz.
2011. febr. 11. 21:50
 9/9 Horváth Tomika válasza:

Be lehet lőni van rajta treable tekerőgomb nem?

Azzal lehet állítgatni sok sikert:)

2011. febr. 11. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!