Grundig apollo 42" (106CM) Plazma tv mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
Üdv! Ezt a kérdést már egyszer ugyan rosszul feltettem. Az a gond a tv vel hogy az inverter tápján furcsán ciripel valami mint egy rossz kondi de nem látni rossz kondit. Mérni szkóp hiányában nem tudok. Van még egy kis gond: A kép bekapcsoláskor nem jön be hanem pixel pontonként kezdi el betölteni a képet. Az az érdekes, hogy ezt csak azóta csinálja amióta szétdurant a piros led a tápon. (Nem tudom miért de eddig még világítani sem világított a piros led lehet hogy túláramot kapott?) Ez elött sötét színeknél villogott a kép mintha nekapna áramot rendesen a kijelzö. A kondikat át néztem látható hiba nincs csak a led. Ezt azért nem értem mert a tv kettöt pukkant de csak egy led van szétmenve. Mi mehetett tönkre?/Mi ciripelhet az inverter tápján?2011. febr. 5. 19:04
1/8 anonim 

válasza:

Szia.
Attól hogy 1 kondi nem "púpos" nem azt jelenti hogy jó is!
Neked nem szkópra van szükséged hanem inkább 1 jó kapacitás mérőre meg 1 vákuum pákára.Mivel kapcsolóüzemű tápról van szó nagy valószínűséggel a kondik kiszáradtak ,főként ha korosabb a tévé.Tégy 1 próbát cseréld ki a kondikat nem 1 nagy pénz hátha feltámad,ha nem akkor szervíz és kapsz egy új tápot. Jó szerelést!!
2/8 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget valószínüleg az lessz a baja tegnap egész nap be volt kapcsolva és estére bejött a kép. Ebböl következtetek ara hogy kondi bajos.
2011. febr. 7. 07:31
3/8 A kérdező kommentje:
ja méd annyit hogy nagyon tetszik a hozzászólás föleg a vége. A tv már 7 éves amugy.
2011. febr. 7. 07:32
4/8 A kérdező kommentje:
Nos elkezdtem cserélgetni a kondikat viszont érdekelne egy dolog amit nemrég halottam. Egyik ismerösömnek az ugyan ijen tv-je ugyan igy ment gajra, és nála csak álítottak a potikon és hejre állt. Ez igaz lehet? Egyébként négy kondi után röktön világosabb lett a kép és hamarabb is bejön már csak egy órát kell rá várni.
2011. febr. 8. 16:31
5/8 anonim 

válasza:

Szerintem ott is kiszáradtak a kondik de még nem teljessen vesztették el a kapacitásukat és a potival még lehetett állítani annyit hogy működjön az áramkör.
Szerezned kellene 1 rajzot a tápról azon megszokták adni a mérőpontok helyét azt hogy milyen értéknek kell lenni meg a jelalakot is.Szerintem jóval meggyorsítaná a javítást.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi nagyon! szerinted az enyimen segítene? Nincs most sok idöm cserélgetni a kondikat de mégis jó lenne ha tudnék tv-zni. Ha segítene akkor kiprobálom de csak akkor szerinted.
2011. febr. 9. 01:46
7/8 A kérdező kommentje:
ja és még annyit ha álítom hol célszerü álítani a potikat?
2011. febr. 9. 01:47
8/8 A kérdező kommentje:
Ja igen idö közben méág eszembe jutott! Mi lehetett az a két pukkanás? A led pukkanhatott kétszer?
2011. febr. 9. 02:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!